torstai 3. maaliskuuta 2016

Yrttiset kanajauhelihamuffinit

Tämä on helppo ja mukava ruoka, mutta olipa vaikea keksiä nimi sille!

Voit tehdä nämä kanapyöryköiksi tai kanapihveiksi – tai kananpojan pihveiksi tai -pyöryköiksi. Kanajauhelihaa voi tietysti sanoa broilerin jauhelihaksi ja tehdä siis broileripyöryköitä tai -pihvejä. Siinä onkin miettimistä millä nimellä raaka-ainetta kutsuu – mutta, mutta… sitten se muoto. En tehnyt pyöryköitä enkä pihvejä, vaan paistoin taikinan muffinipellillä. Ovatko nämä siis kanamuffineita?

Oli nimi sitten mikä tahansa, niin taikina on helppo ja paistaminen vielä helpompaa. Sillä aikaa, kun mannaryynit turpoavat kermassa tai hapankermavalmisteessa, niin voit lämmittää uunin, rasvata pellin, paistaa lohkoperunat tai Pommes Noisettes-perunapallot ja kattaa pöydän.


Kanamuffinit

1 dl mannaryynejä

1 – 1,5 dl nestettä (kermaa, kermaviiliä, ranskankermaa, smetanaa, kasvirasvavalmistetta, tms.)

1 muna

mausteita:

0,5 dl tuoreita yrttejä silputtuna

suolaa

mustapippuria tai muuta pippuria

paprikajauhetta

jotain muuta lempimaustetta (itse laitoin Afrikan heat nimistä maustesekoitusta)

400 g kanajauhelihaa

päälle: juustoraastetta

Laita mannaryynit turpoamaan nesteeseen. Jos neste on juoksevaa niin noin desi nestettä riittää desiin mannaryynejä, mutta jos käytät paksumpaa nestettä kuten kermaviiliä, niin laita sitä riittävästi, jotta mannaryyniseos on kosteaa mutta ei vetistä. Anna turvota noin 10 -15 minuuttia.

Lisää muna, silputtuja yrttejä ja mausteet. Lisää lopuksi kanan jauheliha ja kääntele se taikinaan. Älä vaivaa liikaa.
Suihkutin pulloöljyä peltiin ja lorautin vielä pikkuisen pullomargariinia kolojen pohjalle. Kanassa ei itsessään ole ollenkaan rasvaa.
Jaa taikina voidellun 6-koloisen muffinipellin koloihin. Taikinan pitäisi täyttää kaikki 6 koloa mukavasti ja jättää vähän nousun varaa.


Paista 185 asteessa noin 10-15 minuuttia. Ota vuoka hetkeksi ulos ja ripottele muffinien päälle vähän juustoraastetta ja kuorruta raaste vielä uunissa ylälämmöllä.


Tarjoile uunilohkoperunoiden tai -perunapallojen kanssa. Kastikkeeksi käy vaikka valmiit maustetut majoneesit tai sitten voit maustaa kermaviilin sweet chili kastikkeella. Kanamuffinit irtoavat koloista pikkuisen kiertämällä, jos olet rasvannut vuoan hyvin. Maukasta arkiruokaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti