tiistai 6. syyskuuta 2016

Vähällä huomiolle jäänyt marja-aronia - vaihtelua hilloihin

Monet eivät edes tiedä, että marja-aroniasta saa hyvää hilloa, varsinkin jos sitä sekoittaa jonkun muun marjan mukaan – tai tekee omena-marja-aroniahilloa – Nam! Hyvää paahtoleivällä, puuron päällä, maustaa jogurtin ja mihin sitä nyt hilloa voikaan laittaa.
Julkaisen linkin ohjeeseen, jonka tein 2014 blogiin, mutta jonka avulla on tehty tämänkin vuoden hillot. Tänä vuonna maustoin omana-marja-aroniahillon 2 tl vaniljajauhetta. Ei siis vaniljasokeria vaan jauhettua vaniljaa. Tuli varsin maukas hillo. Vanilja kannattaa lisätä hilloon vasta viimeisenä eli ennen purkittamista.

Ja täytyi sitä kokeilla myös muita eksoottisia makuja, joten maustoin yhden satsin murskatuilla vihreillä kardemummansiemenillä. Niitä laitoin noin 10 siementä suhteessa 6 dl marjoja ja 2,5 litraa omenanlohkoja. Kardemummat saivat kiehua soseessa yhtä kauan kuin marjatkin. Siinä kardemumma maistuu miedosti, mutta ei ole mikään päälle käyvä maku. Runsaamminkin olisi voinut laittaa. Mutta ehkä ensi kerralla. Tällä kertaa kaikki marja-aroniat on nyt purkitettu, seuraavana lähtee omenasoseet työn alle.

Mutta ohje hilloon löytyy tästä linkistä.

Onnistuneita hillotalkoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti