maanantai 4. huhtikuuta 2016

Peterille banaani-suklaakakku

Tänään oli Peterin synttärit – onnea! Synttärisankari oli sen verran kiireinen, että kakun piti olla nopea. Olin eilen suunnitellut täytekakun, joka olisi vaatinut parin tunnin hyytymisen, mutta töiden jälkeen matkalla kauppaan kuulin, että minulla ei ole tuota aikaa käytettävissä vaan kakun pitää olla nopea. Joten varasuunnitelma käyttöön. Kaupassa mietin, mikä on helppo, nopea ja herkullinen – mikä muu kuin Banaanikakku – ja siitä tuunataan vähän parempi versio eli tehdään Banaani-suklaakakku ja koristellaan se vähän täytekakkumaiseen tapaan – tai sinne päin...

Tee siis ensin Banaanikakku tämän ohjeen mukaan.

Anna valmiin kakun jäähtyä vähän aikaa, vaikka ulkona, jos siellä on viileää.

Tee sillä aikaa kuorrutus.Suklaakuorrutus kakkuun

0,5-1 dl kuohukermaa

200 g tummaa suklaata

(1 rkl voita)

Laita kerma pieneen kasariin ja pilko suklaa sekaan. Lämmitä kunnes kerma lämpenee ja suklaa alkaa sulaa. Älä kuumenna liikaa. Nosta kasari liedeltä ja sekoittele rauhallisesti, kunnes suklaa on sileää - käytä välillä lämpimällä levyllä, jos tuntuu että suklaa ei sula. Älä vatkaa, että suklaa pysyy sileänä. Lisää kermaa tilkka, jos suklaa tuntuu kovin tönköltä – sen pitää olla juoksevaa, mutta ei liian valuvaa, että se pysyy kakun päällä.

Lisää lopuksi pieni nokare voita – saat suklaasta kiiltävää.

Kaada suklaa kakun päälle ja koristele vaikka banaani-irtokarkeilla tai jollain muilla värikkäillä karkeilla. Mukavaa juhlaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti