perjantai 7. kesäkuuta 2013

Grillijuusto-vadelmasalaatti

Kotona meillä on tapana juhlistaa viikonlopun alkamista tekemällä itse pizzaa. Pizza-perjantai on ollut ohjelmassa aika kauan – nyt kesällä onkin ihanaa vaihtaa pizza vaikka sitten salaattiin tai johonkin muuhun keveään. Tänään mökillä oli kuuma – lämpötila pysyi koko päivän auringossa yli 30 asteen ja se vaikutti ruokahaluunkin. Minulla oli jääkaapissa possua, jota piti grillata mutta toisin kävi. Pari päivää sitten etsin possulle kivoja kastikkeita ja törmäsin ihan vahingossa grilliresepteissä halloumijuuston grillaamiseen ja tähän hienoon reseptiin. Tämä siis Pirkan sivuilta netistä:

Grillijuusto-vadelmasalaatti (5 annosta)


Ainekset

1 pkt (250 g) Pirkka grilli- tai halloumijuustoa

(n. 500 g) vesimelonia

1/2 (150 g) kurkkua

1 ruukku Pirkka jääsalaattia

1/2 ruukkua Pirkka basilikaa

1 rs (125 g) tuoreita vadelmia

Kastike

1 rkl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä

1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa

suolaa

mustapippuria

sokeria

Leikkaa juusto noin 1/2 cm:n viipaleiksi. Paloittele meloni ja kurkku. Revi salaatti ja runsaasti basilikanlehtiä vadille. Lisää melonit ja kurkut.

Paista juustoviipaleita (öljytyllä) pannulla, kunnes juusto saa kauniin värin. Nosta viipaleet salaattivadille. Ripottele päälle vadelmat. Koristele basilikanlehdillä.

Sekoita kastikeainekset keskenään ja pirskottele salaatille. Tarjoa lisäksi leipää.


Tämä oli niitä harvinaisia reseptejä, joita noudatin melko tarkkaan ohjeen mukaan – juustot tosin grillasin. Ensin viipaloin juuston ja sitten valelin sen rypsiöljyllä ja laitoin grilliin. Grillasin pari minuuttia molemmilta puolilta niin, että sain palat lämpöisiksi ja mukavan värin pintaan.



Tein annoksen kahdelle iltapalalle, joten salaattia käytin reilut puolet, vesimelonia ison lohkon, basilikaa maun mukaan ja muuten aineet kuten juustot ja vadelmat laitoin täydet paketit eli annoksen mukaan. Kastiketta tein kuten ohjeessa (melkein) ja valutin päälle. Sitä jäi lautaselle, mutta siihen oli hyvä dipata sämpylää.

Viininä oli perjantain kunniaksi espanjalaista luomuroseeta, Novem 9.

Täytyy sanoa että vadelma, halloumi, vesimeloni, basilika ja roseeviini oli lyömätön yhdistelmä! Kokeilkaa – se kannattaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti