maanantai 10. kesäkuuta 2013

Grillipossua paholaisen kastikkeella

Olen tykästynyt paholaisen kastikkeeseen. Mökkimatkalla poikkeamme aika usein Shell Simpukassa, koska siellä saa kana-paninin paholaisen kastikkeella – hmm… Kaupastakin saa paholaisen kastiketta, mutta miltä maistuisi itsetehtynä – ja mikä olisi hyvä resepti?



Paholaisen kastike
1 sipuli

4-6 valkosipulin kynttä

1 suippopaprika

½ dl sokeria

½ dl viinietikkaa

1 rkl vahvaa sinappia

2 rkl makeaa chilikastiketta

noin 1 dl rypsiöljyä

suolaa, mustapippuria myllystä


Kuori ja hienonna sipulit. Puolita paprika ja poista kanta sekä siemenet. Jos haluat, niin grillaamalla paprikan saa kastikkeeseen vähän savunmakua.

Laitan sipulit ja paprika kattilaan tilkan öljyä kanssa. Anna hauta muutama minuutti. Lisää sokeri, etikka, sinappi ja chilikastike. Sekoita.



Lisää öljy ohuena nauhana ja sekoita seosta samalla vatkaten. Jatka kypsentämistä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta halutessasi sauvasekoittimella.







Grillipossun teko

Otin lihat lämpöiseen jo tuntia ennen paistamista, koska tein kastikkeen ja jälkiruuan ensin, ja vasta kun kaikki muu oli valmiina, aloitin possunpaistamisen. Käytin Atrian valmiita pintamaustettuja ja nuijittuja ulkofileitä.

Kesäkeittiööni kuuluu Opan Sähkö-Simon grilli, joka on niin paljon muutakin kuin grilli. Sillä voi grillata, paistaa, savustaa, wokata, tehdä kokonaisia aterioita tai vaikka paellaa. Ihana vekotin!

Usein käytän paistamiseen isoa valurautaista Muurikka-pannua, mutta nyt halusin pihveihin ”grillausraidat”, joten pihvit paistettiin grilliritilällä ja alle laitoimme uuden alumiinisen rasvankeräysalustan. (uusi Opan lisävaruste – tosi hyvä idea!)

Noin 4 minuuttia per puoli ja possut olivat valmiit.



Lisukkeeksi keitimme uusia perunoita (ruotsalaisia) ja lisäsimme lautaselle vähän tuoretta salaattia.

Lauantai-illan päätteeksi saunan jälkeen, grillipossua – hmm.. hyvää ja nopeaa, kun valmistelut oli tehty osittain ennen saunaa.



Paholaisen kastikkeen ohje oli viime kesän Kodin kuvalehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti