perjantai 21. kesäkuuta 2013

Kaalisalaatti

Vaikka toiset valmistautuvat tänään Jussin juhlintaan ja laittavat pöydän koreaksi, niin minä valmistaudun huomenna saapuviin juhannusvieraisiin. Menu on suunniteltu ja nyt alkaa toteuttaminen.

Sunnuntain grilliruokiin sopii hyvin kaalisalaatti. Tässä yksi ohje, joka minusta on hyvä.

Kaalisalaatti

keskikokoinen uuden sadon kaali (tai puolikas vanhaa kaalia)
3-4 porkkanaa

liemi:
0,5dl öljyä (auringonkukka)
1,5dl valkoviinietikkaa
1/4dl sokeria
mustapippuria

Suikaloi kaali ohueksi. Raasta porkkana.

Kiehauta öljy, sokeri, etikka ja mustapippurirouhe. Kaada mausteliemi kaalin ja porkkanaraasteen päälle ja rutistele kaalisuikaleita käsin, niin että kaali hieman pehmenee.

Laita salaatti kylmään 2-3 päiväksi, jotta kaali pehmenee ja maut tasoittuvat.

 

Tein rutistelun isossa vadissa ja kaadoin salaatin kulhoon, jonka peitin kelmulla ja laitoin kylmään. Nyt vain sunnuntaita odottamaan….





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti