perjantai 28. kesäkuuta 2013

Lehtipihvit naudanlihasta

Perjantai – mitä hyvää tänään laittaisi?

Työpäivän jälkeen sen pitää nopeaa ja helppoa – siis mökkiruokaa!


Lehtipihvit naudanlihasta, kahdelle

2 valmiiksi leikattua lehtipihviä
voita paistamiseen

lisäksi 
uusia perunoita ja ruusukaalia pakkasesta
sekä persilja-valkosipulivoi

Aloita ottamalla pihvit huoneenlämpöön ja laittamalla pestyt uudet perunat kiehumaan. 

Tee yrttivoi. 
Ota noin 25 g siivu voipaketista kulhoon ja kuori valkosipuli. Jos sinulla on valkosipulipuserrin, niin käytä sitä tai sitten silppua valkosipuli aivan pieneksi ja lisää voihin. Hakkaa tai silppua noin 3-4 persiljan oksaa ja laita voin sekaan. Näin kesäkuumalla pieni pala voita ehtii näiden valmistelujen aikana pehmetä, joten sekoita kaikki sekaisin ja laita kulho jääkaappiin odottamaan pihvien valmistumista.

Höyrytä ruusukaalit vesitilkassa mikrossa ja mausta suolalla.

Paista pihvit pannulla tai kuten minä tein, muurikassa. Pihvit ovat niin ohuita, että vain alle minuutti per puoli riittää. Heti kun pihvin pinta pisaroi, se pitää kääntää. Älä paista naudanlihaa kuivaksi!

Mausta paistetut pihvit suolalla ja pippurilla.



Kokoa annos: pihvit, jonka päällä on maustevoi + perunat ja kaalit sekä koristeeksi vähän kirsikkatomaatteja

.
Voila! Perjantain pikaruoka on valmis. Enää hieman punkkua ja ilta voi alkaa…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti