maanantai 14. heinäkuuta 2014

Hävikistä herkuksi – kinkkupiirakka

Meillä on ollut mökillä vieraita koko viime viikon ja jääkaappiin on jäänyt erilaisia jäännöspaloja, joista olisi tarkoitus koota piirakka, jottei tarvitse heittää hyvää ruokaa hukkaan. Leivänpäälle tuli ostettua erilaisia leikkeitä, joita yksi kinkkuviipalepaketti jäi kokonaan käyttämättä ja päivämäärä tuli vastaan. Nyt oli aika tehdä siitä jotain tai heittää se pois. Aika on siis otollinen kinkkupiirakalle, johon voi upottaa hieman nuutuneet sipulit, viipaloituja tomaatteja, joita jäi eiliseltä aterialta, ym.

Tein eiliselle aterialle itsetehtyä tomaattiketchupia, jossa on tuoreita tomaatteja, aurinkokuivattuja tomaatteja + öljyä, tomaattipyreetä, sipulia, paprikaa, punaviinietikkaa, sokeria, suolaa, pippuria, neilikkaa, kardemummaa. Laitoin kaikki aineet tehosekoittimella sekaisin enkä keittänyt sosetta vaan tein tuorekastikkeen. Tätä kastiketta jäi aika reilusti, joten käytin sitä noin desin verran piirakan pohjalla.


Kinkkupiirakka

1 valmis piirakkapohja

täyte:
1 paketti kinkkuviipaleita
3-4 pientä kesäsipulia varsineen
1 paprika
tomaatin viipaleita
1 pussi juustoraastetta
(suolaa ja) pippuria
oreganoa
+ pohjan päälle jotain tomaattikastiketta tai vastaavaa kostuketta (jos ei ole mitään kastikkeen loppua niin sekoita 2 dl kermaa + 1 muna, jolla kostutat täytteen)

Levitä valmis suolainen piirakkapohja sulatuksen jälkeen piirakkavuoan pohjalle ja vähän reunoille.

Laita pohjalle tomaattikastike. Jos teet kerma + munaseoksen niin, laita sen toiseksi viimeisenä vuokaan ennen juustoraastetta.

Tomaattikastikkeen päälle levittele paloiteltu kinkku, sipulit ja paprika.
Mausta pippurilla ja jos tarvetta suolalla. Ripottele päälle tomaattiviipaleet ja hieman oreganoa.

Kuorruta juustoraasteella ja paista uunissa 200 astetta 35 minuuttia.

Tarjoile salaatin kera iltaruuaksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti