sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Maailman paras suklaajäätelö

Jossain päin maailmaa voi tulla joku vielä parempi ja täyteläisempi suklaajäätelö vastaan, mutta tämä oli kyllä omien jäätelökokeilujen ehdotonta huippua. Pehmeä, täyteläinen ja erittäin suklainen – eikä lisättyä rasvaa muuta kuin se, mitä tulee suklaasta. Sokeria kyllä löytyy, mutta jotain kaloreita pitää olla tai kyseessä ei ole jäätelö.

Vaikka jäätelökoneeni vetää vain 600 ml kerrallaan jäätelömassaa, niin tein jäätelöä kaksinkertaisen annoksen ja tyhjensin jäätelökoneen välillä ja laitoin uuden satsin tulemaan heti saman tien. Kompressorikoneen hyviä puolia on, että jäätelöannoksia voi tehdä peräkkäin niin monta kuin haluaa. Akkukoneella onnistuu vain 1 annos per akku. Sitten pitää odottaa taas 18 tuntia akun kylmenemistä.

Jos siis tarvitset jäätelömassaa vain yhteen koneelliseen (n. 600 ml), niin puolita määrät.

Tästä määrästä jäätelömassaa tulee valmista jäätelöä yhden Aino-jäätelörasian verran + noin desi vielä pieneen purkkiin.

Kannattaa pakastaa jäätelöä noin 3-4 tuntia jäätelökoneen jälkeenkin, jotta siitä tulee juuri täydellistä rakenteelta. Silloin siitä voi kauhoa palloja ja jäätelö on vielä pehmeää, mutta ei jäisen kovaa, niin kuin käy jäätelölle, joka on vuorokauden tai yli pakastimessa.Suklaajäätelö

250 g tummaa suklaata (väh. 50 % kaakaota)
½ tl jauhettua vaniljatankoa tai 1 vaniljatanko
4 dl täysmaitoa
3 rkl glukoosia
1 dl sokeria
2 rkl maissijauhoa
2 prk vaniljarahkaa (4 dl)

Laita paksupohjaiseen kattilaan maito, glukoosi, sokeri ja rouhittu vaniljatanko. Lisää maissijauho. (Jos käytät vaniljatankoa, niin halkaise ja kaavi siemenet sekä sisus maito-sokeriin.)

Kuumenna kiehuvaksi samalla koko ajan sekoittaen, ettei maito pala pohjaan. Kun vanilja-sokeri-maitoseos alkaa paksuuntua ja kiehuu noin minuutin, ota kattila liedeltä ja sekoita paloiteltu suklaa siihen.

Jäähdytä kylmässä vedessä suklaa-vaniljakiisseli edelleen koko ajan sekoitellen, ettei siihen tule kalvoa päälle.

Kun massa on huoneenlämpöistä, sekoita siihen kylmät vaniljarahkat.

Kaada puolet jäätelökoneeseen ja anna koneen jäähdyttää massa pehmiksen paksuiseksi, noin 30 minuuttia.

Kaavi jäätelö pakastusrasiaan ja laita pakkaseen.

Jäähdytä toinen osa jäätelöstä ja lisää se pakastusrasiaan. Annan jäätelön tekeytyä pakkasessa noin 3-4 tuntia, jotta sen tarpeeksi jäistä tarjoilua varten, mutta ei liian kovaa.

Tarjoile sinällään tai koristele vaikka strösseleillä, hedelmillä tai suklaarouheella.

2 kommenttia:

  1. Itsetehty jäätelö on herkkua!! Mulla ei ole konetta vaan teen sitä ilman sitä ja onnistuu joka kerta hyvin. Suklaajätski kuullostaa ihanalta, varsinkin jos siellä olis pieniä suklaahippuja seassa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos suklaata jää yli, niin kiva olisi tosiaan rouhia loput suklaat hipuiksi ja tehdä vielä suklaisempaa...Ajattelin kokeilla stracciatella-mallista jäätelöä tässä kun ehtii eli vaniljajäätelöä suklaahipuilla :) Nam

      Poista