lauantai 19. heinäkuuta 2014

Rommi-rusinajäätelö kunnon rommilla

Tämä on monen lempijäätelö, nyt omana kevytversiona. Kevyttä siinä on vain rasvaton rahka, joka korvaa rasvaisen kerman. Muuten tämä on todella maukasta ja tuhtia tavaraa!

Alkoholin lisääminen jäätelöön on hieman kinkkistä, koska alkoholin jäätymispiste on alhaisempi kuin muun jäätelömassan. Siksi rommissa marinoidut rusinat lisätään jäätelöön vasta loppuvaiheessa ja jäätelö pakastetaan vielä, jotta se kovettuu paremmin. Alkoholin lisääminen jäätelöön jäätelökoneen vielä käydessä saa jäätelön pehmenemään ja massaa täytyy jäädyttää vielä lisää pakkasessa tai jäätelö on pehmiksen tapaista jäätelökoneen pakastusteholla.

Ohje on 600 ml jäätelökoneelle, jos se jaetaan kahteen jäädytysosaan. Jos sinulla on 1,2 l kone, niin voit jäädyttää massa kerralla.Rommi-rusinajäätelö

150 g rusinoita
1 dl tummaa rommia

½ tl jauhettua vaniljatankoa tai 1 vaniljatanko
4 dl täysmaitoa
3 rkl glukoosia
1 dl sokeria
2 rkl maissijauhoa
2 prk vaniljarahkaa (4 dl)

Punnitse rusinat kulhoon ja mittaa rommi niiden päälle. Anna niiden marinoitua 12 tuntia ennen jäätelön valmistusta. Rusinat imevät melkein kaiken rommin sisäänsä.

Laita paksupohjaiseen kattilaan maito, glukoosi, sokeri ja rouhittu vaniljatanko. Lisää maissijauho. (Jos käytät vaniljatankoa, niin halkaise ja kaavi siemenet sekä sisus maito-sokeriin.)

Kuumenna kiehuvaksi samalla koko ajan sekoittaen, ettei maito pala pohjaan. Kun vanilja-sokeri-maitoseos alkaa paksuuntua ja kiehuu noin minuutin, ota kattila liedeltä.

Jäähdytä kattilaa kylmässä vedessä edelleen koko ajan sekoitellen, ettei siihen tule kalvoa päälle. Kun massa on huoneenlämpöistä, sekoita siihen kylmät vaniljarahkat.

Kaada puolet jäätelökoneeseen (600 ml jäätelökone) ja anna koneen jäähdyttää massa pehmiksen paksuiseksi, noin 30 minuuttia. Lisää puolet rusinoista aivan lopussa ja anna koneen sekoitella massaa vielä minuutin.

Kaavi jäätelö pakastusrasiaan ja laita pakkaseen.

Jäähdytä toinen osa jäätelöstä ja lisää loput rusinat sekä kaada se pakastusrasiaan. Annan jäätelön tekeytyä pakkasessa noin 3-4 tuntia, jotta sen tarpeeksi jäistä tarjoilua varten, mutta ei liian kovaa.


Voit jättää muutaman rusinan päälle koristeeksi tai sitten nauttia jäätelön vain sellaisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti