keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Sadepäivän puustit


Tänään on satanut - koko päivän - koko ajan!

Mökillä ei ole kauhean paljon tekemistä, kun vettä tulee koko ajan taivaan täydeltä. Aamupäivä meni levätessä, mutta iltapäivällä iski jo levottomuus - ei ole mitään tekemistä! Tai siis olisi vaikka mitä, mutta ei huvita... Katsoin kaikki kaapit ja ei ollut mitään mistä tehdä jotain kivaa herkkua - olisi pitänyt hypätä autoon ja ajaa kaupunkiin kauppaan - sateella! Ei kiitos.

Teki mieli lämmintä pulla, mutta ei ole maitoa eikä maitojauhetta - ostoslistalle.

Mutta, mutta - kaapin perällä oli paketti valmista jauhetta, josta saa korvapuusteja. Olin ostanut sen joskus talvenvaralle, jos talvella olisi iskenyt pullanhimo ja ei pääsisi kauppaan, niin voisi tehdä vähän omia pullia. Siispä leipomaan!

Testataan Maizenan -valmisjauheita. Paketissa oli 2 pussia, jossa toisessa oli jauhot ja toisessa täyte.

Ohjeet olivat helpot - kuvalliset ja sanalliset. Hauskaa.

Sekoitin jauhopussista ja vedestä pullataikinan ja jätin sen nousemaan.

Kun taikina oli noussut, leivoin siitä 40 x 50 levyn, jonka täytin toisen pussin ja pullomargariinin sekoituksella. Täytettä oli aika paljon, mutta laitoin kaiken mukaan, koska itse taikinaan ei tullut rasvaa.

Puustit pellille ja toinen kohotus. Sitten paisto 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Pullat jäivät vähän vaaleiksi, koska en käyttänyt munaa, mutta maku oli ihanan kanelinen. Kyllä näistä valmisjauheista saa ihan kivaa lohturuokaa oli sitten sadepäivä tai talvipakkanen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti