lauantai 7. syyskuuta 2013

Kyläjuhlat

Tänään vietimme Syysjuhlia. Huvilamme sijaitsee keskellä pientä kylää, jossa melkein kaikki muut asuvat ympärivuoden, paitsi me, jotka tulemme tänne lomilla ja viikonloppuisin. Miehelläni tosin on pitkät perinteet kylään, koska hän on viettänyt täällä kaikki lapsuutensa kesät ja tuntee kylän ja osan kyläläisistäkin hyvin. Hänelle tämä on kuin koti - Espoon asunto on kämppä vaan, kuten hän sanoo..

Mutta kyläjuhliin... Syysjuhlien tarkoitus oli osittain koota ihmiset yhteen ja pitää hauskaa, mutta myös kertoa kylämme järviin liittyvästä pelastusoperaatiosta ja mitä on tehty ja mitä tullaan tekemään. Syysjuhlien teemana oli yhdistys ja sen toiminta.

Infotaulu yhdistyksen vetämästä järvien pelastusprojektista

Tilaisuus alkoi kello 13, jolloin yhdistyksen puuhamiehet jännittivät tuleeko kukaan paikalle - ja tulihan niitä. Kyläläisiä alkoi tulla paikalle ja hetken päästä ilman täytti puheensorina ja ihmiset tervehtivät toisiaan. Kuulumisia vaihdettiin ja odotettiin ohjelman alkua. Toimin paikalla "virallisena" kuvaajan, joten seurasin ihmisiä ja heidän ilmeitään kameranlinssin läpi.

Maukas lohisoppa - lähiruokaa paikallisilta tuottajilta

Ohjelmaan kuului lyhyt selostus yhdistyksen toiminnasta, musiikkia, kalasoppaa ja munkkikahvit, tikanheittokisa ja arvonta. Myös tietokilpailusta palkittiin paras. Kaikki voitot olivat lahjoituksia, mutta tarjoilu oli ostettu paikallisilta yrittäjiltä. Arvonnan pääpalkintona komeili leipomani sinivalkoinen yhdistyksen logolla varustettu kakku.

Arvonnan pääpalkinto

Kun arvonnat oli suoritettu ja voittajat julistettu, alkoi tilaisuus olla lopuillaan. Tunnelma oli leppoisa ja ilmassa oli lupaus järjestää vastaava tilaisuus myös ensi syksynä. Luulen, että ihmiset viihtyivät. Itseäni jännittää mitä mahtaa kakun voittanut mies perheineen pitää kakusta - olisi kiva tietää?

Jälkiruokana - munkit ja kahvi
Paikalla oli myös sieniasiantuntija kertomassa sienistä
Tikanheittokisa
Juhlien jälkeen lajittelin valokuvat ja poistin päällekkäiset otokset - iso kasa kuvia lähti yhdistyksen sihteerille, joka laittaa niistä osan yhdistyksen sivuille. Sieltä kaikki voivat käydä katsomassa Syysjuhlien tunnelmia.

Tänään oli hieno ja aurinkoinen syyspäivä - hyvä päivä juhlille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti