torstai 12. syyskuuta 2013

Paistettu broileri ja mangosalsa

Näin arki-ilta on nälkä heti töiden jälkeen ja ruuan pitää tulla nopeasti. Minulla oli yksi mango, jonka ostin viime viikolla, mutta kun on ravattu viikonloput huvilalla ja 3-4 päivää ollaan oltu Espoossa, niin meinaa kaikki tuoretuotteet jäädä syömättä. Olen kuljetellut hedelmiä ja vihanneksia Vaasan ja Espoon väliä koko elo-syyskuun. Aina kun lähdetään etelään, niin ei tiedetä koska tullaan takaisin ja sitten kuitenkin jo muutaman päivän kuluttua auto tavaroita täyteen ja taas pohjoiseen… Syy tähän ravaamiseen on remontissa, jota teemme huvilalla. Joka viikko on ollut joku syy, miksi olemme ”joutuneet” tulemaan takaisin, vaikka olimme ajatelleet, että jos nyt oltaisiin edes yksi viikonloppu kotona.

Ostin eilen kanaa ja nyt olisi tarkoitus pistää mango ja kana yhteen.


Nosta broilerinfileet huoneenlämpöön, siksi aikaa kun teet salsan.

Ensin salsan kimppuun, koska se saa maustua jääkaapissa sen aikaa kun valmistan muun ruuan.

Mangosalsa

1 mango

½ sipuli – mielellään punasipuli, mutta tavallinen käy myös

½ kurkku

1 chili

1 valkosipulinkynsi

½ limen mehu

nippu korianteria tai lehtipersiljaa

mustapippuri ja suolaa

Kuori, poista kivi ja pilko mango kuutioiksi. Silppua sipulit ja silppua chili, joista siemenet ja valkoiset osat on poistettu. Kuutioi kurkku. Mausta limen mehulla ja suolalla sekä pippurissa. Silppua korianteria makusi mukaan sekaan.

Sekoita aineet kulhossa ja laita kylmään maustumaan noin ½ tunniksi.



Seuraavaksi laita lisuke kiehumaan ja paista broilerinfileet.

Keitin riisi-ohra lisuketta reilussa vedessä, jonka maustoin kanaliemikuutiolla.

Paistoin broilerifileet pannulla kypsiksi. Fileet olisi voinut myös grillata.

Tässä valmis annos; broilerifileet, riisi-ohralisuke ja mangosalsa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti