sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Klassinen Stroganovinpihvi

Aika harvoin tulee tehtyä naudanlihaa. En yleensä pidä naudasta, en mausta enkä sen sitkeistä lihansyistä. Mutta pitkään haudutetuissa pataruoissa myös nauta muuttuu mureaksi ja maukkaaksi. Rakastan kurkkuja – lähinnä kuitenkin herkkukurkkuja, mutta venäläiset suolakurkut hunajan kanssa ovat myös ihania.

Seuraavana ruokaklassikoita sarjassani on venäläinen Stroganovinpihvi! Stroganov eli stroganovinpihvi on venäläistä alkuperää oleva ruoka, joka tehdään naudanpaistista. Tämä klassinen pataruoka nousee aivan uusiin sfääreihin smetanan ja suolakurkkujen ansiosta. Ohjeesta on olemassa monia eri versioita, mutta tässä nyt yksinkertainen perusohje, jossa pääpaino on klassisilla mauilla.


Klassinen Stroganovinpihvi

500 – 800 g naudan sisäpaistia

reilusti voita paistamiseen

2 sipulia lohkottuna esim. 8 osaan

1-2 rkl vehnäjauhoja

2-3 rkl tomaattipyreetä

3-4 dl vettä (kiehuvaa)

1 rkl lihafondia tai 1 lihafondi kuppi

2 suola- tai maustekurkkua (kuutioitu)

1 prk smetanaa

mustapippuria

suola (tarvittaessa)

Poista lihasta näkyvä rasva ja kuutioi liha suupaloiksi. Anna olla tunti huoneenlämmössä. Kuori ja lohko sipulit.

Kuumenna iso kannellinen paistokasari. Laita voita kuumaan kasariin ja lisää sekä lihat että sipulit. Anna ruskistua muutama minuutti. Pyörittele lihaa pannussa, jotta lihan pinta menee kiinni. Lisää hieman jauhoja lihan sekaan. Mausta pippurilla.

Lisää kiehuva vesi, lihafondi sekä tomaattipyree. Anna kiehua hiljaa kannen alla pari tuntia – sekoittele silloin tällöin. Lisää smetana ja pilkotut suolakurkut kypsennyksen loppuvaiheilla.

Tarkasta maku. Kiehauta Stroganov vielä kerran ja aseta tarjolle keitettyjen perunoiden kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti