maanantai 27. huhtikuuta 2015

Munkkeja ja muuta pikkumakeaa vappuun

Vappu alkaa pikku hiljaa painaa päälle enkä vielä ole paistanut munkkeja. Tänä vuonna munkinpaisto taitaa jäädä viime tippaan - työt ja koulu häiritsee vapaa-aikaa... Lähden torstai-illaksi mökille, joten sitten alkavat tositoimet.

Tässä kuitenkin muutama munkkiresepti - ja taitaa joukossa olla jotain muita siman kanssa sopivia pikkuherkkuja.

Aloitetaan ensin todella perinteisillä hillomunkeilla ja munkkirinkeleillä. Nämä ovat perinteiset, kotoa äidiltä perityn perusmunkkien ohjeen mukaan tehdyt pikkumunkit, jossa käytin itsetehtyä omenahilloa. Ja rinkelit vain sokeroitiin - helppoa ja erittäin maukasta - kannattaa kokeilla!

Wanhan hyvänajan Wappumunkit

katso koko juttu täältä.Toinen hyvä resepti ja helppo leipoa, on espanjalaiset munkkitangot. Nämä maistuvat yksinään siman kaverina, mutta dippaamalla ne suklaaseen tai suklaakastikkeeseen teet niistä erityisiä herkkupaloja.

Churrot eli espanjalaiset munkkitangot suklaadipin kanssa

katso koko juttu täältä.Jos teet jotain eksoottista simaa, esim. lime-inkivääri tai lime-rosmariini, niin ehkä myös munkit kaipaavat vähän eksoottista makua. Miten olisi kookosmunkit?

Kookosmunkit 

katso koko juttu täältä.
Donitsit ovat myös mukavaa vappuherkkua. Tässä yksi resepti, joka on täynnä jouluisia mausteita - tai maistuu kuin maustekakku, mutta jos mausteista tiputtaa pois esim. neilikan ja kanelin tai kardemumman, niin donitsit ovat vähemmän jouluisia... Nämä kohotetaan leivinjauheella ja paistetaan uunissa. Pikeeri on helppo tehdä ja kuivuu hyvin, joten saat kauniit ja koristeelliset donitsit helposti.

Piparkakku-minidonitsit 

katso koko juttu täältä
Whoopiet on nopeita ja helppoja tehdä ja ne voi maustaa aivan omannäköiseksi. Tykkään suklaasta, joten tässä suklaawhoopien ohje. Myös whoopie sopii vappuun - eikö?

Suklaawhoopiet

katso koko juttu täältä.Toivottavasti näistä tulee sinulle ideoita vapun makeaksi leivonnaiseksi. Mukavaa vappua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti