sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kuohkeat maapähkinävoi-ohukaiset mansikoiden, banaanin ja vaahterasiirapin kanssa

Sunnuntai-aamuna haluaa tehdä jotain erilaista aamiaista, jotain mihin ei arkena ole aikaa… Mitähän se taas olisi…? Eilen ei käyty kaupassa ostamassa mitään tarvikkeita, joten aamiaisaineiden täytyy löytyä kaapeista… Sitten tuli mieleen vajaa purkillinen maapähkinävoita, mustumassa olevat banaanit – niistä jotain terveellistä? Ja siitä se sitten lähti – idea yhdistää periamerikkalaiset aamiaisletut eli pancakesit ja maapähkinävoi… Jääkaapissa oli myös ylimääräinen ranskankerma eli crème fraîche odottamassa käyttöä. Hienoa – aineet ovat koossa, sitten leipomaan!


Peanut butter pancakes


2 dl piimää, kermaviilia, ranskankermaa tai muuta hapanvalmistetta

0,5 dl maapähkinävoita

1 iso muna

1 tl vaniljasokeria

1 rkl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

1/2 tl suolaa

pullomargariinia paistamiseen

Lisäksi: lämmintä vaahterasiirappia, tarjoiluun

sekä banaania ja mansikoita


Vatkaa yhteen nesteet eli piimä, maapähkinävoi ja muna. Vispilöi kunnes maapähkinävoi sekoittuu hyvin osaksi muita nesteitä. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita nopsaan taikinaan - älä vaivaa liikaa.

vinkki: jos maapähkinävoi on jääkaappikylmää, kannattaa pehmittää se mikrossa 20 sekuntia – sulaa helpommin nesteeseen.

vinkki 2: jauhojen määrä riippuu nesteen määrästä. Jos käytät kiinteää ranskankermaa tai kermaviiliä, 1,5 dl on maksimi jauhomäärä – tarkista että taikina on paksua, mutta edelleen notkeaa ja leviää pannulla. Jos käytät piimää, voi olla että tarvitse hipun lisää jauhoja – varmista jauhojen määrä.

Kuumenna lettupannu ja lisää pullomargariinia. Laita pannulle runsas ruokalusikallinen – sellainen ”jäätelökauhallinen” taikinaa. Jos taikina jää kasaksi, levitä kevyesti sitä lastalla, jolloin taikina kuumuudesta ”sulaa” koloon mukavasti. Pidä mieto, mutta tasainen lämpö koko ajan. Paista kauniin ruskeaksi molemmin puolin. Kun reuna alkaa ”kuivumaan” voi letun kääntää. Älä paista liian pitkään ettei lettu kuivu, mutta älä myöskään tee liian paksuja, koska lettu kohoaan kuten amerikkalaiset pannukakut kohoavat, joten niistä tulee paksuja, sienimäisiä.

Tarjoile baanaani- ja mansikkaviipaleiden kanssa. Valuta päälle vaahterasiirappia – letut imaisevat siirapin kuin sienet, joten älä laita liikaa, jotta annos pysyy ”terveellisenä”!

Nam, mikä aamupala!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti