tiistai 14. huhtikuuta 2015

Matchalla maustettu vihersmoothie

Smoothien ja pirtelöiden teko menee aaltoina. Joskus innostuu tekemään muutaman viikon erilaisia luomuksia ja toisinaan menee monta kuukautta, ettei tee yhtään smoothieta. Ei niin, etteivät tarvikkeet olisi koko ajan käden ulottuvilla tai ettei smoothie olisi hyvää, mutta joskus sitä vaan kyllästyy - tai innostuu jostain muista asioista keittiössä.

Nyt minulla on menossa taas smoothie-kausi. Olen tehnyt iltapalaksi mansikka-smoothieta monena iltana. Tyhjennän pakkasta viime kesän mansikoista. Resepti on helppo: täytä blenderi puoleen väliin jäisillä kokonaisilla mansikoilla, lisää purkki maustettua mansikkarahkaa ja täytä vaniljanmakuisella soijamaidolla niin paljon, että massa tulee mukavan juotavaksi. Ja blendaa niin kauan, että viimeinenkin jäinen mansikkaklöntti on murskaantunut – tai jätä sattumia – ihan kumpi on mukavampaa. Tästä syntyy kaksi lasia kummallekin ihanaa, pinkkiä mansikkajuomaa, jota on hyvä nauttia iltapalaksi – tai jälkiruoaksi. Jos haluat siihen vähän tukevuutta, niin heitä mukaan puoli desiä chian siemeniä ja sinulle syntyy mansikkainen aamupala vaikka sunnuntaiaamun herkkuhetkeen.

Nyt lähdin kuitenkin rakentamaan lounaaksi vihersmoothieta. Tarkoitus oli tehdä perinteinen lehtikaali-kiivi-cashewpähkinä-versio. mutta kun heittelin aineita blenderiin, karkasi mopo vähän käsistä ja onnistuin luomaan aikamoisen terveyspommin! Ja vitsi että on hyvää! Yritän tässä nyt muistella mitä kaikkea heitin sekaan ja kuinka paljon. Ohje on suuntaa antava.

Vihreä terveysjuoma lounaan korvikkeeksi

1 banaani

2-3 kiiviä

0,5 dl cashewpähkinä

4-5 lehteä lehtikaalia huuhdeltuna

1 cm pala inkivääriä kuorittuna (pieni pala)

0,5 sitruunan mehu

1-2 rkl chian siemeniä

n. 2 -3 dl nestettä (vettä, mehua, vaniljasoijamaitoa, tms.)

1 tl matcha-jauhetta

1 rkl inka-marjoja

Laita kaikki aineet blenderiin ja aja niin kauan, että massa on sileää eivätkä esim. inka-marjat enää napsu teriin. Kuivat inka-marja kestää pari minuuttia ennen kuin ne silppuuntuvat, mutta niistä tulee mukavan kirpeä ja samalla makea maku, joka sopii hyvin lehtikaaliin sekä vihreään teehen.

Käytin vaniljasoijamaitoa nesteenä, mutta lopussa lisäsin vähän vettäkin että sain juotavan smoothien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti