tiistai 30. huhtikuuta 2013

Mökkigourmeeta

Vappuna pitää juhlia - ja hyvä idea on tehdä jotain kevyttä ja kuohuviinin kanssa sopivaa. Ja jos kuohuva sattuu olemaan jouluna lahjaksi saatu aito shampanja, täytyy sapuskankin olla vähän gourmeeta - eikö?

Tässä yksi idea:


Avocadosalaatti ja raputzatziki (2 hengelle)

0,5 ruukkujääsalaattia
1kypsää avokadoa
sitruunamehua

Raputzatziki


75 gkatkarapuja
0,2kurkkua
1 dlValio turkkilaista jogurttia
0,5valkosipulin kynsi
0,2 tlsitruuna- tai limepippuria
1 tlsokeria
0,2 dltilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Revi huuhdottu ja kuivattu salaatti annoslautasille tai laakealle salaattivadille.
Halkaise avokadot. Poista siemenet ja irrota hedelmäliha lusikalla kovertaen. Leikkaa viipaleiksi. Pirskota päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Levitä avocadot salaatille.
Sulata ja valuta katkaravut lävikössä. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Yhdistä kaikki tzatzikin aineet keskenään ja lusikoi salaattipedille.



Tarjoa patongin ja kuohu-/valkoviinin kera.

Näin on mökkigourmee valmis. Maistuis varmaan sullekin?

Resepti on Valion sivuilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti