lauantai 28. helmikuuta 2015

Kanaa ja riisiä uunissa – yhden vuoan ateria

Tämä on hyvä ja helppo ateria tehdä mökillä, kun kaikki aineet menevät yhteen vuokaan eikä tule liikaa tiskiä. Jos haluat säästyä vielä enemmän tiskaukselta, voit vielä laittaa uunivuokaan leivinpaperin, jolloin vuoka pysyy aika puhtaana.

Uunivuokassa kypsyy riisi ja kana yhdessä ja lopputulos on maukas. Voit lisätä vuokaa mitä tahansa kasviksia tai maustaa niillä broilerimausteilla, joihin olet tottunut. Esim. herne-maissi-paprikapussi riisin kanssa vuokaa, kanat päälle ja puoli litraa kanalientä on helppo ratkaisu. Mutta jos kaapista löytyy muita aineita, niin tämän on oiva ruoka upottaa ylimääräisiä purkkeja ja kasviksen loppuja vuokaan. Tätä voi varioida sen mukaan mitä on – ja tehdä vaikka hävikistä herkuksi, jos on tarvetta.


Kanaa ja riisiä uunissa – yhden vuoan ateria

2,5 dl tummaa riisiä tai rikottuja ohrasuurimoita
450 g broilerin fileitä /maustamaton
1 iso paprika tai 2 suippopaprikaa
1-2 dl pakastemaissia tai tölkkimaissia
5 dl kiehuvaa vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl currya
suolaa, pippuria
1 prk maustettua ruokakermaa

Kuutioi paprika. Valuta maissi. Mittaa riisit isoon, voideltuun uunivuokaan. Lisää curry, paprikakuutiot ja maissi, sekoita ainekset. Liuota kiehuvaan veteen liemikuutio. Lisää kanaliemi ja kerma vuokaan ja sekoita vielä (seos on tässä vaiheessa liemevää). Lisää broilerifileet pinnalle. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista uunissa 200 asteessa vähintään 1 tunti – mielellään 1,5 tuntia, jotta kana on aivan mureaa. Varo, ettei neste haihdu liikaa. Lisää vettä tai laske lämpöä, jos näin käy. Voit laittaa myös folion vuoan päälle, kun kanat ovat saaneet vähän väriä.

Tarjoa salaatin kanssa ja tuoreen leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti