Chia-siemenet ovat joka puolella hehkutettuja terveyspommeja. Superfoodina tunnetut siemenet sisältävät muun muassa terveellisiä omega-3-rasvahappoja, kuitua, proteiinia, antioksidantteja ja kalsiumia. Lisäksi chia-siemenet on superhelppo ujuttaa ruokavalioon mukaan! Niitä voi ripotella salaatteihin tai vaikka smoothien joukkoon.
Tämän chia-vanukkaan ohjeen poimin Tiskivuorenemännän-blogista, mutta tuunasin sitä vähän omaan makuun. En ole banaanin kauhean kova ystävä, joten peitin banaanin makua raakasuklaajauheella. Jos tykkäät banaaninmausta, niin jätä kaakao pois ja nauti pelkästä banaanivanukkaasta.
Chia-banaani-suklaavanukas (1 iso tai 2 pientä annosta)
2,5 dl mantelimaitoa
3 rkl chian siemeniä
1 banaani
1 rkl raakakaakaojauhoa
koristeeksi:
1 rkl inka-marjoja
Lusikoi chian siemenet mantelimaidon joukkoon sekoittaen. Anna seoksen hyytelöityä jääkaapissa noin viidentoista minuutin ajan. Lisää joukkoon banaani ja raakakaakaojauhe sekä aja seos sileäksi massaksi teho- tai sauvasekoittimella. Lusikoi vanukas annosmaljoihin ja koristele vaikka inka-marjoilla. Saat lisää superfoodia ruokaasi ja marjojen hieman hapan maku sopii hyvin pehmeään ja mietoon chia-vanukkaaseen. Tämä on hyvä välipala, lounas tai iltaherkku.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti