Katkarapupiiras
1 pkt valmista piirakkataikinaa tai itsetehty pohja, ohje täällä
Täyte:
2 munaa
2 dl maustettua ruokakermaa, esim. Floran tilli-sitruuna
0,5-1 tl yrttisuolaa (suolaton)
1 tl sitruunapippuria/limepippuria myllystä
Lisäksi:
1 dl maissinjyviä purkista
180 g katkarapuja
n. 3 rkl tuoretta tillisilppua
150 g mozzarella-juustoraastetta (kuorrutus)
Ota taikina sulamaan. Sulata ja valuta katkaravut. Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset eli kerma, munat ja mausteet. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Lado pohjalle maissit, sipuli, katkaravut ja silppua tilliä reippaasti. Kaada täyte päälle. Ripottele juustoraaste viimeiseksi pinnalle. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.
VINKKI: Voit tehdä saman piirakan myös kylmäsavu- tai graavilohesta.
Huom. Flora maustettu ruokakerma oli suolaista, joten jätä piiraasta kaikki muu suola pois. (resepti korjattu)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti