lauantai 28. helmikuuta 2015

Annoslohet uunissa thai-mausteilla

Aina ei ole kaapissa kaikkea mitä tarvitaan – niinpä tuli tehtyä omasta reseptistä uusi versio. Alkuperäinen ohje on täällä, mutta tällä kertaa uusi versio. Teitpä sitten tämän version tai alkuperäisen, niin lohi ja thai-mausteet sopivat yhteen. Tai kuten mieheni sanoi: ”tätä voit tehdä joskus uudestaankin...”

Lohta thai-mausteilla

1 lohifilee tai pala fileetä
1 lime (kuori + mehu)
ripaus (lime)suolaa
1 tl korianteritahnaa
1 tl inkivääritahnaa
1-2 rkl soijaa
1 tl hunajaa
seesaminsiemeniä

Nypi lohifilee ruodottomaksi ja poista nahka. Leikkaa sopiviin annospaloihin. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja nosta kalanpalat vuokaan. Ripottele hieman suolaa myllystä.

Raasta limestä kuoren vihreä osa kalapalojen päälle. Purista limestä mehu ja yhdistä kulhossa mehuun molemmat tahnat, soija ja hunaja. Levitä mausteseos kalapalojen päälle. Koristele seesamin siemenillä.

Laita uuniin 200 asteeseen noin 20–30 minuutiksi riippuen kalojen koosta.

Tarjoile jasmin-riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti