Lohta thai-mausteilla
1 lohifilee tai pala fileetä
1 lime (kuori + mehu)
ripaus (lime)suolaa
1 tl korianteritahnaa
1 tl inkivääritahnaa
1-2 rkl soijaa
1 tl hunajaa
seesaminsiemeniä
Nypi lohifilee ruodottomaksi ja poista nahka. Leikkaa sopiviin annospaloihin. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja nosta kalanpalat vuokaan. Ripottele hieman suolaa myllystä.
Raasta limestä kuoren vihreä osa kalapalojen päälle. Purista limestä mehu ja yhdistä kulhossa mehuun molemmat tahnat, soija ja hunaja. Levitä mausteseos kalapalojen päälle. Koristele seesamin siemenillä.
Laita uuniin 200 asteeseen noin 20–30 minuutiksi riippuen kalojen koosta.
Tarjoile jasmin-riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti