Suklaavanukas avokadosta – raakaruokaa makeannälkään
1 avokado (käyttöpaino ilman kuoria ja siementä n. 80-100g)
0,5 dl luomu kookosmaitoa (tai kookoskermaa, se on sakeampaa)
1,5 rkl karppisokeria eli erytritolia (en löytänyt tätä kaupasta, joten käytin makeutusjauhetta)
1 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus aitoa vaniljaa jauhettuna
ripaus jotain luonnollista suolaa, esim. vuorisuolaa, ruususuolaa, tms.
(hasselpähkinärouhetta, kookoslastuja, minttua...)
Halkaise kypsä, pehmeä avokado ja poista kuoret ja siemen. Lisää lihat tehosekoittimeen ja mittaa sekaan loput aineet. Sekoita sileäksi ja nauti. Jos malttaa, makujen voi antaa tasautua jääkaapissa muutaman tunnin, jolloin maistuu vielä paremmalta.
Vaihtelua makuun saat sekoittamalla mintunlehtiä tai pähkinärouheita vanukkaan sekaan.
Mä olen syönyt tätä melkein joka viikko kun avokadot on ollut nyt niin hyviä, enkä ihme kyllä ole kyllästynyt. Voi nauttia hyvällä omallatunnolla. :)
VastaaPoistaLöysin aivan ihania avokadoja - ei hassia vaan niitä isompia. Puolikas avokadoa oli yli 100 g eli siitä tuli 1 annos. Tuunasin sun reseptiä vaihtamalla kookosmaidon kookoskermaan :) Oikein hyvää!
Poista