perjantai 19. huhtikuuta 2019

Pienet parsapiiraat

Pääsiäinen on paitsi mämmi- ja lammasaikaa, monelle myös keväisen parsakauden aloitus. Pienet parsapiiraat valmistuvat pikavauhtia ja kesyttävät parsanhimon nopeasti. Raikkaan mineraalinen saksalaisriesling taas on parsaruokien pettämätön kumppani.

Jos mökillä tai keittiössä ei satu olemaan pecorinoa tai ricottaa, etkä jaksa lähteä kauppaan, niin suluissa on aineet millä korvasin ne, kun itsellä kävi niin että kaikkea muuta oli, mutta ei näitä kahta. Ja hyvää tuli myös näin!


Pienet parsapiiraat (15 kpl)

1 pkt (500 g) pakastevoitaikinalevyjä

15 vihreää parsaa

2 1/2 dl pecorino-juustoa raastettuna (tai parmesanraastetta)

1 dl ricotta-juustoa (tai tuorejuustoa, esim. vuohenjuusto)

3 rkl mintunlehtiä hienonnettuna

1 rkl sitruunankuorta raastettuna

sormisuolaa

mustapippuria

chiliä

1. Leikkaa jokainen sulatettu taikinalevy kahteen tai kolmeen osaan. Tee levyihin noin 1/2 cm kokoinen reunus veitsellä (älä leikkaa pohjaan saakka). Nosta palat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.


2. Leikkaa parsat sopivan pituisiksi siten, että ne mahtuvat taikinan reunusten sisään.

3. Sekoita pecorino-raaste, ricotta, minttu ja sitruunankuori keskenään. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella chiliä.


4. Painele seos taikinapalojen keskelle, reunuksen sisään. Nosta päälle parsat. Voitele taikinareunukset munalla (vinkki: itse voitelin ennen täytteen laittoa reunan munalla, jolloin ei ole väliä vaikka munaa menee myös keskelle, koska täyte tulee päälle).


5. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

6. Raasta kuumien piiraiden päälle hieman pecorinoa ja purista päälle tilkka sitruunamehua.





Vinkki: Hyödynnä ylijääneet parsanvarret salaattiin tai pastaan.

Ohje: Viinilehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti