torstai 9. toukokuuta 2013

Nakit ja muusi

Mikä on perinteistä mökkiruokaa? Tai huoltoasemaruokaa mökille mentäessä?

Nakit ja muusi!

Tässä yksi versio:

Nakit ja muusi lisukkeilla


Muusi:

valmista muusi joko pussimuusijauhosta mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan tai sitten tee pakastemuusi mikrossa ohjeen mukaan.

Lisää nokare oikeaa voita antamaan vähän lisämakua.

Nakit:

paista nakit (Herra Snellmannin täyslihaisia :)) kuivalla teflonpaistinpannulla. Nakit saavat väriä ja lämpiävät.

Pavut:

laita jäiset pavut kulhoon, lisää tilkka vettä ja hieman suolaa. "Keitä" mikrossa noin 2-3 min. Valuta lävikössä.

Persilja-raejuusto (kahdelle):

silppua noin ½ dl persiljaa ja sekoita se ½ purkkiin raejuustoa.

Rosepippurikastike:

valmista pussikastike pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää nokare aitoa voita, jotta kastike saa killtoa ja makua.

Kokoaminen:

Laita lautaselle kasa muussia, 3 nakkia ja kasa papuja. Jaa persilja-raejuusto kahteen annokseen. Halkaise tomaatti koristeeksi ja puolikkaat lautaselle. Voit halkaista tomaatin sahanlaitatekniikalla, jolloin se on koristeellisempi. Lopuksi valuta muussin päälle rosepippurikastiketta ja viimeistele annos persiljanoksalla.

Tämä annos valmistui noin 15-30 minuutissa.

Aineet olivat kaikki eri aikoina ostettuja eli tämän annoksen toinen hyvä puoli nopeuden lisäksi oli se, että kasasin sen tyylillä "ota mitä kaapista löytyy"....

Hyvää ja nopeaa!



1 kommentti:

  1. Kiitos tiedosta!

    Lisätty on. Reseptien lisäksi kirjoittelen myös mökin elämästä muutenkin. Mutta mökkiruoka nousee varmaan pääosiin. Toivottavasti resepteistä on iloa ja ideoita muille mökkeilijöille tai helponruuan etsijöille!

    Satu

    VastaaPoista