perjantai 24. toukokuuta 2013

Pizzaperjantai - kahdella eri tavalla

Perjantai - työt on ohi ja vapaa alkaa. Nyt on ihana hemmotella itseään hyvällä ruualla ja lasillisella viiniä. Mikä on parempaa perjantairuokaa kuin itsetehty pizza?


Aloita pizzanteko taikinasta.

Pizzapohja:
2 dl maitoa
25 g hiivaa tai ½ pussia kuivahiivaa
½ tl suolaa
1/4 dl juoksevaa margariinia
4 dl vehnäjauhoja
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva tai jos käytät kuivahiivaa, lämmitä maito 42-asteiseksi ja lisää hiiva vehnäjauhojen kanssa. Sekoita loput aineet taikinaksi ja laita kohoamaan puoleksi tunniksi.


Sillä aikaa kun taikina kohoaa, on aika ottaa täytteet esille. Tänä perjantaina tein kaksi pizzaa eri täytteillä. Toiseen tuli vuohenjuustoa ja toiseen mozzarellaa ja artisokkaa.

Vuohenjuustotäyte:

pohjalle tomaattipureeta (Bionan luomu puree on ihanaa!)
vuohenjuustoa viipaleina
tomaattia viipaleina
paahdettuja pinjansiemeniä
kivettömiä kalamatas oliivia (Pirkalla on pieniä kivettömiä Pirkka Parhaat sarjassa)
oreganoa
juustoraastetta


Mozzarella-artisokkatäyte:

pohjalle tomaattipureeta (Bionan luomu puree)
mozzarella viipaleina
tomaattia viipaleina
artisokan sydämiä halkaistuna
kapriksia
kalamatas oliivia
ripaus mustapippuria
oreganoa
basilikanlehtiä
juustoraastetta



Paista pizzat 225 asteessa kunnes juusto sulaa ja saa vähän väriä.


Leikkaa pizzat kuumina vaikka neljään osaan pizzaleikkurilla.


Viimeistele annos lisäämällä pikku nippu tuoretta rukolaa ja koristele balsamicolla.


Sitten ei muuta kuin lasi viiniä ja ilta voi alkaa!

Ja kuten huomasitte - en yleensä pihtaile täytteissä :p

Hyvää ruokahalua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti