maanantai 28. heinäkuuta 2014

Valkosuklaa-mustikkapiirakka

Tänään oli leivontapäivä, kun järvenhoitoyhdistys piti kokousta. Leivoin nopsaan isoista pensasmustikoista piirakan, jonka maustoin valkosuklaalla. Mmm…. herkkuyhdistelmä!



Mustikkapiirakka valkosuklaalla maustettuna

1 valmis piirakkapohja

täyte:
0,5 l pensasmustikoita tai mustikoita
1 muna
2 dl kreikkalaista/turkkilaista jogurttia
1-2 tl vaniljasokeria
0,5 tl kardemummaa
0,5 -1 dl sokeria

pinnalle:
valkosuklaata raasteena

Sulata valmis pohja ja levitä se voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada mustikoiden päälle.

Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa 30–35 minuuttia.

Anna hieman jäähtyä, mutta piirakan ollessa vielä kuuma raasta pinnalle noin 100 g kylmää ja kovaa valkosuklaata.

Tarjoile haaleana kylmän mehun kanssa.


1 kommentti: