tiistai 5. elokuuta 2014

Banaanijäätelö

Mistä näin helteellä unelmoisi kuin jäätelöstä – ja jos se ”jäätelö” vielä on hyvää ja terveellistä? Hmmm… Onnistuuko se?

Alkaako banaanisi näyttämään vähän nuutuneilta? Onko niissä tummaa ja sokeripilkkuja? Mietitkö taas mitä ihmettä tekisi banaaneille, kun ne alkavat olla vähän liian kypsiä syöntimakuun ja juuri nyt ei kerkeäisi tekemään mitään kakkua tai muffinia niistä? Sinun ei tarvitse kesäkuumalla paistaa vanhoja banaaneita pakolla muffineiksi – on helpompikin keino!

Pakasta banaani viipaleina ja tee siitä helppo jäätelö!

Tämä helpompaa ei jäätelön teko voi olla!

Tähän reseptiin käy erittäin hyvin makeat, hieman pehmeät banaanit.

Kuori ja leikkaa banaanit viipaleiksi leivinpaperilla päällystetyllä leikkuulaudalla.

Työnnä leikkuulauta ja banaaniviipaleet pakastimeen vähintään muutamaksi tunniksi, jotta ne jäätyvät. Voit myös antaa niiden olla pakastimessa muutaman päivän, jos juuri nyt ei tee mieli jäätelöä – mikäli se on mahdollista?
Kun banaani on jäätynyt, kaada viipaleet kulhoon ja ota sauvasekoitin esille. Kulhon on hyvä olla sen verran syvä, ettei banaani lentele alkuvaiheessa.


Sitten ei muuta kuin sauvasekoittimella muusaamaan banaani. Siitä syntyy aika helposti kuohkeaa ja jäätelömäistä massa.

Kun kaikki viipaleet on muusattu jäätelöksi, on aika laittaa herkku tarjolle. Jäätelö maistuu vahvasti banaanille, joten sen kanssa on kiva syödä vaikka mutakakun pala.

Lämmitetty suklaakakku ja jääkylmä banaanijäätelö – mmmm..! Nautitaan!

… ja tähän reseptiin ei todellakaan tarvita muuta kuin banaani, pakastin ja sauvasekoitin – ei mitään mausteita tai ylimääräisiä juttua…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti