perjantai 29. elokuuta 2014

Cajun-mausteiset katkarapuvartaat grillissä


Cajun-mausteiset katkarapuvartaat grillissä

200-250 g kypsiä jättikatkaravunpyrstöjä (pakaste)
1 dl öljyä
3-4 rkl cajun-maustetta joko itse tehtynä tai kaupan valmista

tarjoiluun salaattia ja sitrussalaatinkastiketta

Sulata jättikatkaravunpyrstöt. Huuhtele ja kuivaa ravut. Sekoita öljyä ja mausteseosta. Marinoi rapuja mausteöljyssä puolesta tunnista tuntiin. Pujota mausteiset katkaravunpyrstöt vartaisiin ja grillaa molemmin puolin muutamien minuuttien ajan.

Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä noin vartin ajan ennen käyttöä.



Tarkasta kaupan cajun-maustetta käytettäessä onko siihen lisätty suolaa. Mikäli näin ei ole, laita suolaa katkarapujen mausteseoksen joukkoon itse, jos haluat. Itse en käyttänyt suolaa olleenkaan, mausteet riittivät ilman suolaakin.

Cajun-mausteseos

0,5 tl cayenne-pippuria
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl mustapippuria
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
0,5 tl suolaa

Mittaa mausteet pieneen kannelliseen purkkiin ja sekoita ravistaen hyvin. Seos säilyy kuivassa ja viileässä säilytettynä myöhempään käyttöön. Tämän vuoksi sitä kannattaa tehdä kerralla reilumpi satsi.

2 kommenttia: