maanantai 25. elokuuta 2014

Uunijuusto ternimaidosta

Matkalla mökille pysähdyimme Frantsilaan yrttiteelle ja siellä näin kyltin ternimaidosta. Siitä onkin muutama vuosikymmen kun olen viimeksi syönyt uunijuustoa, joka on tehty aidosta ternimaidosta. Joskus lapsena saimme (ostimme?) ternimaitoa maatilalta ja äiti teki uunijuustoa. Sitä sitten söimme sokerin ja kanelin kanssa - ja hyvää oli...

Nyt yritän luoda lapsuuden makumuiston takaisin. Ohjeen kävin katsomassa Marttojen sivuilta varmuuden vuoksi. Uunijuustoa maidosta ja munista olen tehnyt, mutta en halunnut pilata kallista ternimaitosatsia, joten ohje oli tarpeen.


Uunijuusto ternimaidosta

2 l ternimaitoa
1.5 tl suolaa
0,5 kahvikuppia sokeria
1 kanelitanko

Sekoita hyvin. Laita kylmään uuniin. Lämmitä 200 asteeseen ja anna olla niin kauan kunnes alkaa kiehua kunnolla. Laske lämpö 170–150 asteeseen niin, että kiehuu hiljakseen. Anna olla ainakin 1.5 tuntia. Tarkista, että on kovettunut tarpeeksi, ennen kuin otat pois uunista.

Sokerina käytin ruokosokeria. Täydensin ternimaitoa vähän tavallisella maidolla, koska astiassa ei ollut 2 litraa.

Lämmön pidin 150 asteessa ja paistoaika oli n. 2 h.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti