maanantai 25. elokuuta 2014

Kaksi ruokaa jauhelihasta: Uunipaprikat ja kermainen parsakaaliruukku

Olen tänään ollut supertehokas. Loihdin yhdestä jauhelihapakkauksesta ja kasasta kasviksia kaksi ateriaa. Eilen katselin paria isoa paprikaa sillä silmällä, että taidan niistä uunipaprikat tehdä. Mutta tänään kun kävin toimeen, totesin, että jauhelihaa on ihan liikaa 400 g pakkauksessa kahteen paprikaan. Hätä keinot keksii eli loppu jauhelihasta päätyy ihanan ison parsakaalin kanssa kermaiseksi vuokaruuaksi.



Jauhelihaiset uunipaprikat kahdelle

2 isoa paprikaa

jauhelihaseos:

400 g jauhelihaa
1 iso porkkana raastettuna
2-3 tomaattia silputtuna
1 purkki pestoa
suolaa
mustapippuria myllystä
valkosipulia myllystä

lisäksi:
pala feta-juustoa
juustoraastetta

Valmista jauhelihaseos/-kastike. Paista 400 jauhelihaa pannulla ja lisää purkki pestoa. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulilla. Lisää raastettu porkkana sekä silputtu tomaatti. Anna hautua hetken aikaa.

Pese ja halkaise paprikat ja poista siemenet. Täytä paprikoiden kolot jauhelihakastikkeella. Koristele fetajuustolla ja kuorruta juustoraasteella.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.



Kermainen parsakaaliruukku

1 iso parsakaali
jauhelihakastiketta
hiukan mantelilastuja
1 prk maustettua kermaa
juustoraastetta

Huuhtele ja pilko parsakaali vuokaan. Kaada loppu edellisen reseptin jauhelihakastikkeesta päälle. Ripottele mantelilastut ja juustoraaste päälle. Kaada kerma vuokaan.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.








Paistoin molemmat vuoat yhtä aikaa. Paprikat syödään tänään ja huomenna parsavuoka. Parsavuoan lisukkeeksi voi keittää pari perunaa, mutta paprikoiden kanssa riittää salaatti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti