perjantai 22. elokuuta 2014

Tuoreet munat


Olen ihan innoissani! Löysin FB:sta vähän aikaa sitten ryhmän, jonka kautta saa tilata aivan tuoreita munia suoraan tuottajalta. Munat tulevat Somerolta, mutta yrittäjä kuljettaa niitä ympäri Suomea. Meidän kuorma tuli aivan kotinurkille ja nyt keittiössä nököttää 2 levyä tuoreita munia, joista olen jo suunnitellut vaikka mitä!

Yhdessä levyssä on 30 kpl Frida kanojen munia. Levy maksaa 6 euroa eli munat ovat sekä edullisia ETTÄ tuoreita! Vau...

Ensimmäiset munat on jo paistettu pannussa ja ihasteltu munien voimakkaampaa makua ja jonkinlaista "tukevaa" maku/koostumusta. Paistetun munan kun laittaa leivän päälle, niin ateria on valmis. Tuoreet munat pitää vanheta viikon, jotta niitä voi keittää niin että kuoret irtoavat. Liian tuoreesta munasta eivät kuoret lähde oikein sovinnolla, joten ensi viikolla päästään keittämäänkin munia ja tekemään laatuvertailua myös siltä kantilta. En usko, että olen koskaan saanut näin tuoreita munia - en ainakaan kaupasta!

Se mikä on hauskaa, on munien eri koko. Osa munista on isoja ja osa pienempiä. Siitä voi sitten silmämääräisesti valkkailla haluaako tai tarvitseeko isompaa vai pienempää munaa. Yleensä leivontaan ostan aina L-koon munia, mutta joskus tarvitsisi pieniä munia kun tekee jotain "puolikasta" annosta ja munaa on vähän vaikea puolittaa :)

Jos ensi viikon aikana tulee liikaa munareseptejä, niin saatte syyttää Frida-kanoja, jotka tekevät liian hyviä munia! Nyt autoa pakkaamaan ja mökille - huomenna syödään ensimmäiset aamumunat mökillä.

Jos haluat lisää tietoa tässä linkki FB ryhmään: Vaahteramäen MunaEggsPress

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti