torstai 14. elokuuta 2014

Juustoiset sipulipihvit ja paahdetut kasvikset


Tänään kaupassa en voinut kulkea kauniiden kotimaisten punajuurien ohi ilman että pussillinen niitä lähti mukaan. Jo pelkkä ajatus paahdetuista punajuurista oli aivan vastustamaton. Hmm... Ei muuta kuin ensin punajuuret uuniin ja vasta kun ne ovat kypsiä, voi pihvien teko alkaa.

Paahdetut punajuuret ja porkkanat

1 kg punajuuria
0,5 kg porkkanoita
öljyä
suolaa
pippuria
timjamia

Pese juurekset hyvin. Paahda punajuuret kuorineen ja kuori ne vasta kypsinä, jos haluat. Porkkanoissa oli vähän siivoamista mustien laikkujen muodossa, joten kuorin ja siivosin porkkana. Jos sinulla on kauniita porkkanoita, niin niitäkään ei tarvitse kuoria.

Laita uunivuokaan juurekset ja lorauttele niiden päälle oliivi- tai rypsiöljyä niin, että öljyä tarttuu joka puolelle ja pyörittele juureksia öljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Voit heittää mukaan myös muita mausteita. Minulla oli pakkasessa vanhaa ruohosipulia, joiden varret käytin tähän. Nyt on aika säilöä uudet ruohosipulit pakkaseen ensi talveksi ja halusin käyttää vanhat yrtit pois. Heitin myös muutaman rosé-pippurin antamaan vähän makua.

Paahda uunissa 200 asteessa noin tunti tai puolitoista riippuen siitä kuinka paksuja punajuuret ovat. Anna niiden levätä hetki ja kuori ennen tarjolle tuontia tai syö kuorineen. Poista kuitenkin naatinkanta ja ohut juuri.

Juustoiset sipulipihvit jauhelihasta

400 g hyvää jauhelihaa (rotukarjan)
2 munaa
1 dl paahdettua sipulia
1 tl suolaa
vajaa 1 tl mustapippuria myllystä
1 tl persiljan ja valkosipulin yhdistelmämaustetta tai vastaavaa
150 g juustoraastetta

Sekoita kaikki aineet sekaisin ja muotoile öljytyillä käsillä pihvejä. Annoksesta tuli 9 keskikokoista pihviä.

Paista öljyssä esim. lettupannussa miedolla lämmöllä, jota paksut pihvit kypsyvät sisältä. Lettupannussa pihvit säilyttävät kauniin pyöreän muotonsa.

Tarjoile jauhelihapihvit paahdettujen kasvisten ja perunamuusin kera. Jos pidät kastikkeesta, niin pippurinen ruskeakastike tai kanttarellikastike maistuvat pihvien kera.



Ps. puoliso sanoi, että on sen verran hyviä pihviä, että näitä voisi tehdä toistekin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti