torstai 9. toukokuuta 2013

Helatorstain aamiainen


Sataa, sataa ropisee... Mökillä taas ja vesisadetta luvattu koko loppuviikoksi. Aamun sadetta katsoessa sitä mietti, mitä tekisi neljän seinän sisällä, jos ulos ei viitsi mennä kastumaan?

Kokkailisi kivaa mökkiruokaa, tietysti!

Tässä siis hemmotteluun aamupala, joka tuoksuu, näyttää ja maistuu hyvälle!

Croissantteja suolaisella ja makealla täytteellä - aamupala kahdelle



Tarvikkeet:
  • valmiiksi esipaistettuja croissantteja, esim. Pirkka tai Rainbow (4 kpl)
  • mozzarella juusto
  • tomaatti
  • basilika
  • hillo (oma tai kaupan)
  • banaani tai muu hedelmä
  • mukit teetä
Croissantit voivat tietysti olla valmiita kaupasta ostettaessa, mutta mökillä on hyvä olla vacuum-pakattuja, joita voi sitten itse paistaa, kun tarve tulee. Paistettaessa itse niistä saa myös ihanan tuoksun mökkikeittiöön - tuore paistettu rasva haisee niin herkulliselta - yam!

Sillä aikaa kun uuni lämpiää, ota tarvikkeet esille ja huuhtele tomaatti ja viipaloi se sekä mozzarella.



Paista croissantit pussin ohjeen mukaan uunissa (200 astetta noin 3 min.). 

Halkaise ja täytä toiset croissantit tomaatin ja mozzarellan viipaleilla sekä parilla basilikan lehdellä. Halkaise ja laita makeisiin croissantteihin hilloa ja esim. banaania. Minulla on kuvassa Dronningholmin vanilja-omenahillo, jonka vaniljaiseen makuun tuore banaani sopii hyvin. 


Tarjoile teen tai kahvin kera. Hedelmä tai lasi mehua täydentää aamiaistasi.

Herkkuja sateisiin aamuihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti