"Ramen Burger on periaatteessa japanilaisen nuudelikeiton kamat kasattuna hampurilaisen muotoon. Ilman lientä tietysti. Tämän ihmeen on nyt tuonut myyntiin nuudelimestari Keizo Shimamoto kaikkien ruokahipstereiden pyhässä paikassa eli viikonloppuisin toimivalla Brooklynin Smorgasbug-ruokatorilla."
Tässä oma versio.
Nuudeliburgerit (yhdelle)
Nuudelisämpylät
1 paketti pikanuudelia
1 munaa
pihvit
200g jauhelihaa
2 kevätsipulia
tilkka soijakastiketta
hiukan seesamiöljyä
lisäksi
1 muna paistettuna
salaattia
loraus tomaattiketsuppia ja siihen loraus hot sauce-kastiketta (tai vain chiliketsuppia)
juustoviipaleita
tilkka öljyä paistamiseen
Valmistus
Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä ohjeiden mukaan, mutta älä lisää maustepakettia. Valuta ja anna jäähtyä hetki.
Riko muna kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita nuudelit vatkattuun munaan, jakaa kahtia ja paina kukin puolikas omaan muovikelmulla vuorattuun muottiin, joka on samankokoinen kuin millaiseksi haluat hampurilaispihvit. Taita muovikelmu nuudelien yli ja aseta paino päälle. Anna jäähtyä.
Kuumenna kolme paistinpannua. Paista pihvit yhdellä pannulla lorauksella öljyä pari minuuttia kummaltakin puolelta.
Poista muovikelmut jäähdytetyn noodelisämpylän päältä ja paista sämpylät lorauksessa öljyä toisella pannulla 2 minuuttia kummaltakin puolelta niin, että ne saavat kauniin ja rapean kuoren.
Riko muna kolmanteen pannuun ja paista.
Sekoita ketsuppi ja hot sauce-kastike ja säädä makuusi sopivaksi tai käytä valmista chliliketsuppia.
Pese ja leikkaa vähän salaattia.
Rakenna oma Ramen burger kokoamalla kaikki aineet päällekkäin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti