lauantai 21. syyskuuta 2013

Salaatti grillatusta broilerista

Mitähän eroa on kanalla ja broilerilla? Miksi grillibroileri kuulostaa paremmalta kuin paistettu kana?

No, meillä oli kaupassa grillibroilerit tarjouksessa, joten myös lauantaista tuli salaattipäivä. Tarkoitus oli kyllä tehdä lämmintä ruokaa, mutta päivä vähän hurahti ja sitten oltiin syysmarkkinoilla, mistä ostin tuoreita "kotona kasvatettuja" vihanneksia - aivan ihanan näköisiä! Sellaisia ei kaupasta saa! Kaupassa oli sitten niin nälkä, että päädyttiin "pikaruokaan". Mutta ei hätää - huomenna tulee lämmintä ruokaa eli lohta.


Kanasalaatti grillatusta broilerista kahdelle

1 grillibroileri (perattuna)
1 pussi salaattia (Pirkka perhesalaatti, 300 g) tai vastaava määrä salaattia
½ kurkkua paloina
½ rasiaa nimiluumutomaatteja halkaistuina
kourallinen viinirypäleitä
1 pieni pussi saksanpähkinöitä
krutonkeja
salaatinkastiketta, esim. Pirkka appelsiini -salaatinkastike
Päälle: silputtua persiljaa

Putsaa broileri, ja jos haluat, pilko lihat suupaloihin. Kasaa annos ja laita lihat päälle. Laita salaatinkastike päälle ja koristele persiljalla.

Nauti tuoreen leivän kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti