perjantai 14. helmikuuta 2014

Pinkkejä unelmia Ystävänpäivän kunniaksi

14.2.2014 Ystävänpäivä

Näin Ystävänpäivänä on hyvä muistaa kaikkia ystäviä lähellä ja kaukana - vaikka sitten vain FB statuksessa. Parasta kuitenkin on leipoa jotain kaunis, vaaleanpunaista, makeaa ja hempeää omille rakkailleen. Rakkaita pitää tietysti muistaa joka päivä, mutta joka päivä ei voi leipoa pinkkejä unelmia, joten olkoon tämä yksi niistä päivistä, jolloin hempeillään myös hellän äärellä...

Suunnittelin pikkuleivokset, jotka olisi helppo tehdä, vaikka niissä on muutama eri työvaihe, joten ihan nopeita ne eivät ole, mutta vaivan arvoisia. Pohja syntyy täytekakkutaikinasta, joka on tällä kertaa sienikakku. Se on tavallista munapohjaa hötöisempi. Vuokana käytän söpöjä sydänmuffinivuokia. Makuna on vadelma ja mansikka, jota on sekä täytteessä että kuorrutteessa. Koska kuorrute on aika makea, niin itse leivos on hieman vähemmän kalorinen.

Leivos on aika kevyt - kuin minikakku. Älä siis odota kuppikakkumakua tai -rakennetta.

Jos näiden näpertelyyn sinulla ei tällä kertaa ole aikaa, niin laitan blogin loppuun pari muuta pinkkiä reseptiä, joita tein viime vuoden puolella.

Hyvää Ystävänpäivää!



Vadelmasydämet sydänystävälle
12 pikkuleivosta

kuorrutus:

2 dl kuohukermaa 
100 g vadelmamarmeladia (geléhallon)
1 tl punaista karamelliväriä / Dr. Oetker tms.

Laita pieneen kattilaan kuohukerma ja vadelmamarmeladit. Kuumenna seosta ja sekoittele kunnes marmeladi on sulanut kermaan. 

Nosta kylmään ja anna jäähtyä perusteellisesti. Voit tehdä tämän vaiheen edellisenä päivänä tai hyvissä ajoin ennen muuta leivontaa.

Huom. tee kuorrutus jo mieluummin edellisenä päivä, jotta se on riittävän kylmää vatkattavaksi!








sydänleivospohjat:

2 munaa
1 dl sokeria
0,5 dl vettä
1,5 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl leivinjauhetta

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota muffinivuoat.


Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi niin että sen pintaan jää kuviota vatkaimista.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää se muna-sokerivaahtoon vähän kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
Huom. Taikinavaahto moninkertaistuu kiehuvaa vettä lisätessä, joten varaa vatkaamiseen riittävän suuri kulho.

Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti nostellen.

Kaada taikina vuokaan. Paista uunin ala-/keskitasolla 12-15 min tai kunnes kypsiä (irtoaa vähän seinistä)
Anna leivosten vähän jäähtyä ja kumoa varovasti.

täyte:

1 ps. Dr. Oetker Kakkumoussea mansikanmakuinen

Valmista mansikkamousse pussin ohjeen mukaan.




kuorrutteen vaahdottaminen:

½ dl kuohukermaa massaan

Vatkaa sähkövatkaimella seuraavana päivänä tai kun massa on seisonut kunnolla ja jäähtynyt. Lisää hieman tuoretta kuohukermaa, jos massa tuntuu kovalta. Vatkaa kunnes massa tuntuu pehmeältä ja ilmavalta.




leivosten kokoaminen:

muutama lusikallinen vadelmahilloa

Halkaise leivos ja laita alapuoli takaisin muffinivuokaan. 

Laita suikale voi-/leivinpaperia, jotta pystyt nostamaan palan takaisin ehjänä hyytymisen jälkeen.

Lisää väliin lusikallinen vadelmahilloa ja reilu kerros mansikkamoussea. Laita leivoksen yläosa päälle ja anna olla viileässä tunti tai pari, jotta mousse hyytyy kunnolla.





koristelu:

Kuorruta leivokset pinkillä vadelmakermavaahdolla joko tasaisesti sivelemällä kuorrutetta joka puolella tai sitten pursottamalla sitä sirosti pinnalle, jolloin kerrokset jäävät näkyviin.
Viimeistele strösseleillä, vadelmakarkeilla tai muilla aiheeseen sopivilla koristella.



Tässä vielä pari linkkiä toisiin vaaleanpunaisiin herkkuihin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti