tiistai 15. heinäkuuta 2014

Hävikistä herkuksi – pizza grillipihveistä

Jääkaapin ja ruuan jämien tyhjennys jatkuu. Grillasimme vieraiden kanssa possunfileepihvejä ja niitä jäi 3 syömättä. Nyt meitä on kolme henkeä ja pihvit eivät oikein riitä, kun lisukkeet ovat vähissä. Aika keksiä siis jotain herkkua, johon saa upotettua pihvit, tomaatit ja vähän muitakin jämiä. Samalla upotan pizzakastikkeeksi itsetehtyä tuoretomaattikastiketta.


Hävikkipizza, kolmelle

pohja:

3 dl vettä (42 asteista)
1 tl sokeria
pieni pussia kuivahiivaa (7 g)
6 dl (durum-)vehnäjauhoja
2/3 dl rypsiöljyä
ripaus suolaa

Pohjan teko: Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi ja lisää sokeri ja suola sekä suurin osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää öljy ja tarkista jauhojen määrä. Kun taikina on sopivan notkeaa eikä tartu enää käteen on jauhoja sopivasti. Vaivaa hieman ja laita liinan alle lepäämään noin puoleksi tunniksi.

Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan ja muotoile niistä pizzapohjat.

täyte:

3 grillipihviä paloiksi leikattuna
grillattuja kirsikkatomaatteja
1 paprika paloina
pala tuoretta ananasta paloina
2 tomaattia viipaleina
sinihomejuustoa
1,25 pussia juustoraastetta
kapriksia
oliiveja
(suolaa ja) pippuria, oreganoa (tai valmista pizzamaustetta)
+ pohjan päälle tomaattikastiketta, tomaattipyreetä, ketchupia tai vastaavaa

Laitan valmiin pizzapohjan päälle hieman tomaattikastiketta. Sitten lado haluamasi täytteet. Mausta pizzamausteilla ja lisää juustoraaste.


Paista pizzoja uunissa (pizzakiven päällä) noin 10 minuuttia 225-250 asteen lämmössä.

Tuli aika tukevaa herkkua ilman hävikkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti