perjantai 10. lokakuuta 2014

Pihlajanmarja-aprikoosichutney

Maku-lehdessä oli tämä mielenkiintoinen chutney. Vähän samanlaisia oli muitakin, mutta tämä lähti kokeiluun.
Laitan tähän myöhemmin kommentin mihin käytin sitä, mutta näin alkuun vain pelkkä resepti.

Pihlajanmarja-aprikoosichutney

3 dl pihlajanmarjoja
12–16 kuivattua aprikoosia
0,5 chili
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääriä raastettuna
2 tl sinapinsiemeniä
2 tl currya
0,5 dl omenaviinietikkaa
1,5–2 dl sokeria
1 dl vettä

Huuhtele pihlajanmarjat huolellisesti.
Leikkaa aprikoosit suikaleiksi ja hienonna chili. Kuori ja hienonna myös sipuli ja valkosipulit.
Lado kaikki ainekset kattilaan ja keitä seosta hiljalleen, kunnes se sakenee, vähintään puoli tuntia.
Purkita chutney kuumana kuumennettuihin, puhtaisiin purkkeihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti