maanantai 29. syyskuuta 2014

Tilhinektari puolukasta ja pihlajanmarjoista

Olen googlettanut erilaisia ideoita, mihin käyttää pihlajanmarjoja ja tässä yksi idea, joka on kopioitu YLE:n jutusta, jossa Martat neuvovat mitä hyvää marjoista voi tehdä.

Ainakin tämä on helppo tehdä ja kuulostaa lupaavalta – ja niitä puolukoitakin on sangollinen…

Tilhinektari
400 g puolukkaa
150 - 200 g pihlajanmarjoja
2 dl vettä
60 – 70 g sokeria

Huuhdo marjat tarvittaessa.

Laita marjat ja vesi kattilaan. Laita pehmeille marjoille pienempi vesimäärä. Kuumenna kiehumispisteeseen. Älä kiehuta. Soseuta marjat.

Lisää sokeri ja kuumenna toistamiseen kiehumispisteeseen.

Täytä puhtaat purkit piripintaan ja sulje korkit huolellisesti.

Tarjoiluehdotus:
Nautitaan sellaisenaan. Jääpalakuutioon pakastettu nektari sopii mainiosti juomasekoituksiin. Jäätelön päälle kastikkeeksi sekä kuumana liha-ja linturuokien kastikkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti