Syy miksi olen erityisen ihastunut vaihtamaan omenapiirakan omenapannariin, on yksinkertaisesti kalorit. Pannariin tulee munia, maitoa ja jauhoja - ei sokeria, ei rasvaa - jos niitä ei vähän laita omenoiden päälle ennen taikinaa. Mutta verrattuna mihin tahansa leivonnaiseen, pannarissa on huomattavasti vähemmän kaloreita ja maku aivan yhtä hyvä kuin piirakalla. Rakenne on vähän täyteläisempi eli ruokaisampi.
Kun viime kerralla tein omenapannarin, niin puristelin kesällä jäätelönteossa ylijääneen kinuskikastikkeen siihen. Tällä kertaa keittelin kinuskin itse - täyteläistä ja makeaa kinuskia ja päälle omenat ja sitten pannaritaikina. Tuloksena täyteläinen omenapannari makealla kinuskilla - kannattaa kokeilla!
Kinuski-omenapannari
taikina:
7 dl punaista maitoa
3 isoa munaa
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
kinuski:
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
vuokaa:
6 omenaa
kanelia
sokeria
Sekoita taikina ja anna sen turvota 30 minuuttia.
Keitä kinuski. Laita paksupohjaiseen kattilaan kerma ja fariini, keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Älä keitä aivan paksuksi, koska kinuskin on tarkoitus imeytyä pannariin.
Lohko omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi ne vuokaan, johon kinuski on kaadettu. Käytä leivinpaperia.
Kaada taikina päälle ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
6 omenaa
kanelia
sokeria
Sekoita taikina ja anna sen turvota 30 minuuttia.
Keitä kinuski. Laita paksupohjaiseen kattilaan kerma ja fariini, keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Älä keitä aivan paksuksi, koska kinuskin on tarkoitus imeytyä pannariin.
Lohko omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi ne vuokaan, johon kinuski on kaadettu. Käytä leivinpaperia.
Kaada taikina päälle ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Kinuski imeytyy pannariin, mutta pursuilee kivasti omenien välistä. |
Ihanalta kuulostaa! Mun piti viimeksi keitellä tätä kinuskia kanssa siihen omppupannariin kun siitä oli puhetta mutta laiskuus iski :D
VastaaPoistaTaatusti kokeilen kyllä vielä, kinuski kun on niiiiin hyvää. :)
Viime vuonna lähti vähän lapasesta tuo herkkujen teko, mutta tänä vuonna olen pitänyt tiukempaa linjaa ja välttänyt kaloreita. Eilen kuitenkin tein aidosta kermasta ja fariinista tuon kinuskin enkä mistään kevyttuotteista, joten täytyy sanoa että kyllä tuli täyteläistä ja hyvää pannaria! Joskus pitää herkutella :)
VastaaPoista