sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Omena-pihlajanmarjapiirakka

Tänään oli marjojen siivouspäivä. Viime viikonloppuna tuli poimittua sangollinen puolukoita ja sangollinen pihlajanmarjoja. Molemmat olivat koko viikon perkaamatta, kun joko satoi kaatamalla kun olisi ollut aikaa perata tai sitten en ollut paikalla, kun olisi ollut kaunista. Mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan. Nyt on marjat perattu.

Keitin kilon pihlajanmarjoja mehuksi ja tein siitä pihlajanmarjahyytelöä. Marjat jäivät keittämisen jälkeen vielä niin mukavan värisiksi ja mehukkaan näköisiksi, etten raaskinut laittaa niitä ekoroskiin vaan pyöräytin niistä piirakan. Laitan kuitenkin ohjeeseen 200 g tuoreita pihlajanmarjoja, mutta itse käytin tällä kertaa reilun puolet keitetyistä marjoista.

Omenahillona on itse keitettyä omenahilloa, joka antaa makeutta.


Omena-pihlajanmarjapiirakka

pohja:
100 g voita tai margariinia
1 dl ruokokidesokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

täyte:
200 g pihlajanmarjoja
1 dl omenahilloa (makeutettua)
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk vaniljarahkaa
½-1 dl sokeria
1 munaa

Vatkaa voi ja ruokokidesokeri. Lisää muna hyvin vatkaten.

Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vatkaa vain sen verran, että taikina on tasainen.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Esipaista pohja 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.

Levitä noin desi omenahilloa pohjan päälle ja ripottele pihlajanmarjat hillon päälle. Sekoita vaniljakastike, muna, sokeri ja vaniljarahka tasaiseksi ja kaada täytteen päälle.

Jatka paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on kiinteä ja saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti