Keitin kilon pihlajanmarjoja mehuksi ja tein siitä pihlajanmarjahyytelöä. Marjat jäivät keittämisen jälkeen vielä niin mukavan värisiksi ja mehukkaan näköisiksi, etten raaskinut laittaa niitä ekoroskiin vaan pyöräytin niistä piirakan. Laitan kuitenkin ohjeeseen 200 g tuoreita pihlajanmarjoja, mutta itse käytin tällä kertaa reilun puolet keitetyistä marjoista.
Omenahillona on itse keitettyä omenahilloa, joka antaa makeutta.
Omena-pihlajanmarjapiirakka
pohja:
100 g voita tai margariinia
1 dl ruokokidesokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
täyte:
200 g pihlajanmarjoja
1 dl omenahilloa (makeutettua)
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk vaniljarahkaa
½-1 dl sokeria
1 munaa
Vatkaa voi ja ruokokidesokeri. Lisää muna hyvin vatkaten.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vatkaa vain sen verran, että taikina on tasainen.
Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohja 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.
Levitä noin desi omenahilloa pohjan päälle ja ripottele pihlajanmarjat hillon päälle. Sekoita vaniljakastike, muna, sokeri ja vaniljarahka tasaiseksi ja kaada täytteen päälle.
Jatka paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on kiinteä ja saanut hieman väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti