Tässä ideaa arkiruokaan, joka vain paranee lämmitettäessä.
Omenoilla täytetty syysmureke
2 dl ruokakermaa
1 dl korppujauhoja
2 muna
1,5 tl suolaa
1,5 tl paprikajauhetta
1 tl rouhittua mustapippuria
0,5 tl maustepippuria jauhettuna
0,5 tl valkopippuria jauhettuna
1 iso sipuli
+ rasvaa paistamiseen
600 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 dl juustoraastetta

1 dl persiljaa silputtuna
sisälle; 5-6 omanaa ilman siemeniä
Sekoita kerma, korppujauhot, muna ja mausteet keskenään. Anna turvota n. 10 min.
Hienonna sipuli, paista se rasvassa pannulla pehmeäksi. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Laita se uuninkestävään vuokaan tai uunipannulle leivinpaperin päälle.
Paista lihamureketta uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 - 45 min tai kunnes kypsä. Kypsennysaikaan vaikuttavat murekkeen muoto ja paksuus.
Tarjoile perunoiden ja esim. kurkkusalaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti