tiistai 9. syyskuuta 2014

Omenoilla täytetty syysmureke

Syksy on alkanut ja päivät täyttyvät normi arkikiireistä. Ruuanlaittokin on jäänyt taas meidän kahden hengen taloudessa lähinnä viikonloppukokkaamiseen. Mökiltä tuodut omat pikku omenat kuitenkin päätyivät mehevöittämään mureketta, jota on ollut kiva napostella pitkin viikkoa.

Tässä ideaa arkiruokaan, joka vain paranee lämmitettäessä.


Omenoilla täytetty syysmureke 

2 dl ruokakermaa
1 dl korppujauhoja
2 muna
1,5 tl suolaa
1,5 tl paprikajauhetta
1 tl rouhittua mustapippuria
0,5 tl maustepippuria jauhettuna
0,5 tl valkopippuria jauhettuna
1 iso sipuli
+ rasvaa paistamiseen
600 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 dl juustoraastetta
oman maun mukaan paahdettua sipulia (jos haluaa rapsakkaa sipulia vielä lisää)
1 dl persiljaa silputtuna

sisälle; 5-6 omanaa ilman siemeniä


Sekoita kerma, korppujauhot, muna ja mausteet keskenään. Anna turvota n. 10 min.

Hienonna sipuli, paista se rasvassa pannulla pehmeäksi. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Muotoile taikina murekkeeksi. Upota omenat murekkeen sisään.

Laita se uuninkestävään vuokaan tai uunipannulle leivinpaperin päälle.

Paista lihamureketta uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 - 45 min tai kunnes kypsä. Kypsennysaikaan vaikuttavat murekkeen muoto ja paksuus.

Tarjoile perunoiden ja esim. kurkkusalaatin kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti