Tämä lanttulaatikon ohje on sellainen mitä olen lapsesta saakka tehnyt. Sain vanhemmiltani 15-vuotislahjaksi Ruutukokki-nimisen ison keittokirjan, jota olen käyttänyt ahkerasti, ja jonka tietyt perinnereseptit ovat niin vakiintuneita, että ne ovat melkein omia. Teen ne aina samalla tavalla ja aina ne onnistuvat yhtä hyvin.
Tässä lanttulaatikon ohje. Lihapullat/-pihvit löytyvät tästä linkistä.
Lanttulaatikko
1 iso lanttua (tai 2 pientä)
2 tl/l (meri-)suolaa keitinveteen
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaa
3 rkl siirappia
2 munaa
0,5 tl raastettua muskottipähkinää
1 tl inkivääriä
0,5 tl valkopippuria
keitinlientä
pinnalle:
korppujauhoja ja voita nokareina
Kuori lanttu, kuutioi ja keitä pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä. Ota osa keitinvedestä talteen, jos massaa tarvii löysentää. Survo kypsät kuutiot soseeksi esim. sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon kaikki loput aineet.
Kaada seos yhteen isoon tai kahteen pieneen voideltuun vuokaan, ripota päälle korppujauhoja ja painele pintaan lusikalla perinteisesti koloja. Laita muutama voinokare päälle. Paista 175 asteessa runsas tunti tai 150 asteessa 1,5 -2 tuntia. Pitkä paistoaika on parempi, jos on aikaa…
Bataattilohkoja, öljyä, suolaa ja pippuria ja vähän timjamia - uuniin kunnes kypsiä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti