Muutenkin tämä oli mielenkiintoinen ”asia meets italian” – fuusioruokakokeilu.
Kampasimpukoita ja spagettia
Marinadi:
1 dl öljyä (oliivi-, rypsi-, ym.)
1 chili
2 cm inkivääriä
½ sipuli (puna-)
1 limen kuori ja mehu
1 tl Santa Maria Seafood & Fish – maustesekoitusta myllystä
ripaus ruskeaa sokeria
(suolaa)
Ota kampasimpukat sulamaan ja huuhtele niistä mahdollinen pintajää pois.
Sekoita marinadin aineet keskenään; raasta limen kuori ja purista mehu. Silppua sipuli ja inkivääri sekä chili ilman siemeniä öljyyn. Mausta kala/äyriäismausteella.
Laita kampasimpukat sulamaan marinadiin. Anna olla noin pari tuntia huoneenlämmössä.
Spagetti
Keitä pakkauksen ohjeen mukaan spagettia annos jokaiselle syöjälle.
Viimeistely
Paista kampasimpukat kuumalla pannulla (marinadin öljyssä) molemmin puolin, niin että ne saavat vähän väriä. Kaada marinadi pannuun ja pyöritä simpukat nopeasti kuumentuvassa marinadissa. Älä keitä simpukoita kovin paljon, etteivät ne sitkisty, vain nopea kuumennus. Jos haluat lisätä suolaa, niin tässä kohtaa on hyvä paikka laittaa suolaa – marinadissa sitä ei ole.
Valuta spagetti ja laita annokset syviin lautasiin.
Nostele simpukoita spagetin päälle ja kaada pannulla ollut nopeasti kiehautettu marinadi/kastike annoksen päälle.
Raasta päälle parmesaania. Lisänä käyvät valkoviini ja palahiivaleipää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti