Tomaatit kannattaa myös kaltata – se on helppoa. Kiehauta vain vettä pienessä kattilassa, tee tomaattiin ristiviilto ja sujauta veteen, anna olla hetki ja nosta ylös – kuori irtoaa ihan itsestään.
On makuasia, haluatko tomaattikastikkeen sileänä vai sattumilla. Jos haluat sileän, niin surauta nopeasti sauvasekoittimella, mutta jos haluat sattumilla niin kuutioitu tomaatti ja sipulit ovat sopivasti pureskeltavissa pitkänkin haudutuksen jälkeen.
Kun teen Pasta Bolognesen, lisään vain jauhelihan ja vähän porkkanaraastetta sekä liemikuution. Tästä saa myös tulisemman laittamalla vähän paprikajauhetta tai vielä tulisemman, laittamalla chiliä – ja ehkä tuoretta paprikaa lisää. Mutta ihan peruskastikkeenakin tämä on hyvää pastan kanssa. Kokeile vaikka pastan ja lihapullien kanssa aitoitalialaiseen tapaan. Lapset tykkäävät – me aikuiset myös!
Aito italialainen tomaattikastike á la Satu
4 isoa ja kypsää (pihvi-)tomaattia
2-3 valkosipulinkynttä
tilkka oliiviöljyä ja nokare voita
1 tl ruskeaa sokeria tai hunajaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua basilikaa
1 dl viiniä (tai pieni loraus viinietikkaa)
1 dl vettä (tarvittaessa)
Valmiiseen kastikkeeseen:
suolaa ja pippuria myllystä
nippu tuoretta basilikaa silputtuna
loraus hyvää neitsytoliiviöljyä
Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
Pilko basilika ja lisää se tässä vaiheessa. Älä keitä enää. Sekoita joukkoon vielä neitsytoliiviöljyä.
Sekoita kastike keitetyn spagetin joukkoon heti, kun pasta on valutettu, ettei pasta tartu klimpeiksi.
Raasta päälle parmesaanijuustoa ja koristele basilikan lehdellä.
Buon appetito!
Ps. Kastiketta kannattaa tehdä iso määrä kerralla ja pakastaa osa tai umpioida lasitölkkeihin jääkaappiin seuraavaa kertaa varten.
Tomaatin kalttaaminen eli kuoren poistaminen kuumalla vedellä
Laitan pieneen kattilaan kiehumaan vettä. Huuhtele tomaatti ja tee päähän ristiviilto.
Työnnä haarukka kantaan ja upota tomaatti kiehuvaan veteen (noin 0,5 min,).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti