Kuka muistaa vielä varpuista tehdyt vispilät, joilla puuroon hakattiin ilmaa? Meillä sellainen löytyi ainakin mummolasta.
Perinteisin vispipuuroon käytetyistä marjoista on puolukka, mutta myös herukat ja karviaiset sopivat hyvin. Vadelmat tai mansikat happamien marjojen lisänä tekevät puurosta entistäkin herkullisemman. Kannattaa kokeilla myös omenaa ja raparperia tai mustamarja-aroniaa ja puolukkaa.
Huom. jos omenista ja muista marjoista ei irtoa yhtä paljon mehua kuin herukoista ja puolukoista, kannattaa lisätä vettä, jotta saat sopivan suhteen mannaryyneille. Puuron kiinteyttä kannattaa seurata lisäämällä ryynit erissä ja katsomalla sopiva sekoitussuhde. Minä käytin tässä ohjeessa pussin kyljessä ollut ryynien ja nesteen sekoitussuhdetta.
Vispipuuro marjoista (4-6 hengelle)
1 l vettä
4-5 dl puolukoita tai herukoita tms.
1-1,5 dl sokeria (voit korvata sokerin myös makeutusaineella)
ripaus suolaa
1,5 dl mannasuurimoita
Mausta sokerilla ja suolalla ja tarkista maku. Marjojen happamuudesta riippuu paljonko sokeria pitää laittaa taittamaan happamuuden.
Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kanssa.
Tarjoile jälkiruokana tai välipalana.
Kuvassa on punaisista herukoista tehty puuro.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti