torstai 14. huhtikuuta 2016

Helpot ja maistuvat kaura-porkkanasämpylät

Töissä oli aamulla aikainen palaveri, johon tuli pitkästä aikaa kokoon useimmat meidän toimipisteen ihmisistä. Olen kohta lähdössä firmasta, joten tämä oli luultavasti viimeinen aamupalaveri kaikkien kanssa. Halusin leipoa jotain jäähyväisiksi, joten aamun aikaisuudesta johtuen päätin tehdä sämpylöitä, jotka maistuvat aamukahvin kanssa – toki tein samalla myös makeita kuppikakkuja. Makeaa pitää olla myös. Sämpylätaikinan noustessa leivoin kuppikakut ja niiden paistoajan puitteissa jo leivotut sämpylät nousivat vielä uunista huokuvassa lämmössä. Kuppikakut löydät tästä.

Resepti on Kinuskikissan sivuilta.



Kaura-porkkanasämpylät á la Kinuskikissa
2 pellillistä

taikina:
3 dl porkkanaraastetta (noin 2 isoa porkkanaa)
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 rkl tummaa siirappia
2 tl merisuolaa
½ dl rypsiöljyä
3 dl kaurahiutaleita
noin 10-11 dl rouheisia sämpyläjauhoja

voiteluun: 1 muna

pinnalle: kaurahiutaleita

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää siirappi, merisuola, öljy, porkkanaraaste ja kaurahiutaleet.

Sekoita joukkoon sämpyläjauhoja desilitra kerrallaan aluksi kauhalla tai puuhaarukalla sekoittaen, lopuksi kädellä vaivaten.

Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia.

Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele kummastakin vuorollaan pitkä tanko. Jaa tanko samankokoisiin paloihin ja pyörittele paloista sämpylöitä.

Laita sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinalla peitettynä 20 minuuttia.

Voitele munalla ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.

Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti