Kaura-raparperi-banaanipaistos valkosuklaavaahdolla
Paistos:
5 dl raparperinvarsia viipaloituna
1 tl kanelia tai kardemummaa
2-3 banaania
100 g voita tai margariinia sulatettuna
1,5 dl fariini- tai tummaa sokeria
3 dl kaurahiutaleita
0,5 dl ruiskorppujauhoja tai korppujauhoja tai tattarijauhoja
Kuori raparperit, viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan. Viipaloi myös banaanit ja laita ne raparperien päälle. Ripottele päälle kanelia tai kardemummaa.
Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput ainekset. Levitä seos vuokaan palojen päälle.
Valkosuklaavaahto
2,5 dl Flora Vanillaa
100 g valkosuklaata
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää joukkoon mikrossa tai vesihauteessa sulatettu valkosuklaa.
VINKKI: Tämä herkkupaistos elää kesän yli!
Vaihda paistokseen aina satokauden ykköstuote, jota on saatavilla. Eli ½ litraa raparperia voi korvata vastaavalla määrällä mansikoita, vadelmia, mustikoita, omenia, luumuja, puolukoita jne.
Paistoksen resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti