Suklaakakku mikrossa
0,5 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
¼ tl leivinjauhetta
¼ tl vaniljasokeria
(1 kananmuna)
1 rkl maitoa
lisäksi: jäätelöä ja tuoreita marjoja
Valmistus alle 15 min
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää maito ja rasva. (Lisää tässä vaiheessa myös kananmuna). Sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina kahteen mikronkestävään kahvikuppiin. Sivelin kuppeihin hieman pullorasvaa, vaikka ohjeessa sitä ei ollutkaan. Kuumenna kupit samaan aikaan mikroaaltouunissa (max. 800W) noin 2 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi jäätelön ja marjojen kanssa.
Huom. Mikrojen tehot vaihtelevat, joten tarkkaile kakkuja kypsennyksen aikana. Vähennä tehoa tai kypsennysaikaa tarvittaessa. Ohje on testattu sekä kananmunalla että ilman kananmunaa. Kun reseptin valmistaa ilman kananmunaa, tulee lopputuloksesta hieman kosteampi ja mutakakkumainen, kun taas lisäämällä kananmunan tulee kakusta kuohkeampi ja muffinimainen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti